Kathleen Venderickx is professor binnen de School voor Educatieve Studies aan UHasselt. Zij is er ook co-titularis van de leerstoel voor hoogbegaafdheid. Kathleen is ook bestuurder van Exentra VZW. Ze speelde ook vele jaren basketbal op het hoogste niveau in ons land, en was onder meer speelster bij de nationale ploeg van België.
Volledig scherm
Kathleen Venderickx is professor binnen de School voor Educatieve Studies aan UHasselt. Zij is er ook co-titularis van de leerstoel voor hoogbegaafdheid. Kathleen is ook bestuurder van Exentra VZW. Ze speelde ook vele jaren basketbal op het hoogste niveau in ons land, en was onder meer speelster bij de nationale ploeg van België. © RV

Prof. Kathleen Venderickx wint prestigieuze Stichting Mensa Fonds award voor hoogbegaafdheid

Kathleen Venderickx, professor binnen de leerstoel hoogbegaafdheid aan UHasselt en bestuurder van Exentra VZW, heeft gisterenavond in Nederland de ‘Uitblinkers award’ van de Stichting Mensa Fonds ontvangen. Een prestigieuze prijs voor mensen of organisaties die het verschil maken voor hoogbegaafden.

0 reacties

 1. Van gouden koepels uit India tot met de hand versierde deuren: sikhs in Sint-Truiden verhuizen binnenkort naar nieuw gebedshuis
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Van gouden koepels uit India tot met de hand versierde deuren: sikhs in Sint-Trui­den verhuizen binnenkort naar nieuw gebedshuis

  Nog even de goedkeuring van de brandweer en de laatste werken, en dan is het zover: de opening van het gloednieuwe gebedshuis aan de Diestersteenweg in Sint-Truiden. Vooral de sikhgemeenschap staat de popelen, nu hun gebedshuis in Halmaal Dorp na meer dan 30 jaar te klein geworden is. “Dit wordt onze nieuwe thuis”, zeggen ze vol enthousiasme. En een nieuw trekpleister voor Sint-Truiden.
 2. Victor (50) lanceert safaritenten voor vakantie in eigen tuin: “Ook in vreemde tijden is het belangrijk om te genieten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Victor (50) lanceert safariten­ten voor vakantie in eigen tuin: “Ook in vreemde tijden is het belangrijk om te genieten”

  Ontspannen in coronatijden: voor velen is het gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar een noodzaak waar Victor Lekanne (50) ons al te graag mee wil helpen. Zo ontwikkelde de Hasseltse ondernemer een safaritent in maar liefst zeven verschillende maten en soorten, bedoeld om Limburger én Belg van een deugddoende staycation in eigen tuin te voorzien. “Een plek waar we kunnen loskomen van telewerk en het hoofd kunnen leegmaken, ook nu ons favoriete restaurant gesloten is", zegt de Hasselaar.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?