Het feeërieke Prinsenhof wordt vanaf dit najaar de tweede trouwlocatie waar koppels elkaar het jawoord kunnen geven.
Volledig scherm
Het feeërieke Prinsenhof wordt vanaf dit najaar de tweede trouwlocatie waar koppels elkaar het jawoord kunnen geven. © Mine Dalemans

Prinsenhof wordt tweede trouwlocatie vanaf september

HasseltKoppels die in het huwelijksbootje willen stappen, kunnen dit najaar op een tweede locatie in Hasselt terecht: het Prinsenhof in Kuringen. De stad nog is nog druk bezig met de locatie op te frissen, maar vanaf september kunnen koppels ook daar - naast het historische stadhuis - elkaar het jawoord geven.

 1. Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”

  Na 40 jaar in andere handen is de Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ opnieuw in handen van vierde generatie Michel Fryns (63) en dochter en vijfde generatie Céleste (26). Samen vieren zij dit jaar het 135-jarig bestaan van hun stokerij, en ook de stedelijke musea springen op de feestkar met een driedelige expo over de stokersfamilie. Een unieke jenever in ‘limited edition’ is nog op komst, net zoals een internationalisering op termijn. “Veel mensen begrijpen niet dat ik hier nog op mijn 63ste aan begin”, lacht Michel. “Gelukkig geeft het enthousiasme van mijn dochter mij de energie om Fryns samen met haar terug op de rails én verder te krijgen.”
 1. Maxim Willems van Hasseltse brasserie Très Belge pakt uit met scherp geprijsde ‘crisissuggesties’: “Dure verwarming moet ik toch betalen. Dan zit mijn zaak beter vol”
  PREMIUM
  Hasselt

  Maxim Willems van Hasseltse brasserie Très Belge pakt uit met scherp geprijsde ‘crisissug­ges­ties’: “Dure verwarming moet ik toch betalen. Dan zit mijn zaak beter vol”

  Wie dit weekend gezellig bij brasserie Très Belge op de Hasseltse Botermarkt wil tafelen, mag een opvallende actie verwachten. Daar pakt zaakvoerder Maxim Willems uit met ‘crisis suggesties’, oftewel stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus én meer aan een wel zeer scherpe prijs. “Energiecrisis of niet, voor 12 euro kan je hier al komen dineren.”
 2. Truiense charmezanger brengt ‘You are my sunshine’ uit
  Sint-Truiden

  Truiense charmezan­ger brengt ‘You are my sunshine’ uit

  De Truiense charmezanger Freddy Davis heeft met ‘You are my sunshine’ een nieuwe single gelanceerd. De titel doet iets anders vermoeden, maar het gaat wel degelijk om een Nederlandstalig nummer. Het nummer wordt aangekondigd als een vrolijke meezinger en een bewerking van het wereldwijd gekende deuntje. Davis heeft naar eigen zeggen zijn draai gevonden in dit genre van gevoelige ballades met een country-tintje. “Ik hoop dat de mensen zullen mee swingen op dit nummer”, is hij enthousiast. De single is verschenen bij D&V en kan je via alle gekende portals beluisteren.