Liefst 180 werkkrachten van politiezones en hulpverleningsdiensten uit heel België schreven zich in voor de ‘Police Drone Day’.
Volledig scherm
PREMIUM
Liefst 180 werkkrachten van politiezones en hulpverleningsdiensten uit heel België schreven zich in voor de ‘Police Drone Day’. © Mine Dalemans

Politiezones uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technologie wordt steeds belangrijker in politiewerking”

HasseltOp initiatief van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) vindt vandaag voor het eerst de ‘Police Drone Day’ plaats op het vliegveld Aero Kiewit in Hasselt. Liefst 180 werkkrachten van politiezones en hulpverleningsdiensten over heel het land trokken erheen om expertise en informatie uit te wisselen. “Een absolute noodzaak, want het laatste jaar werden we gebombardeerd met vragen over drones en de werking errond”, aldus de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

  1. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevaccineerden en dronkaards: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
    Play
    Hasselt

    Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevacci­neer­den en dronkaards: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

    De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal aanmeldingen op de afdeling gestegen met 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden met coronaklachten die uiteindelijk niet moeten opgenomen worden. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.