Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Politiezone Antwerpen

Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoedelijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”

HasseltDe politie maakt zich zorgen nadat in Hasselt een man opgepakt werd die in het bezit was van verschillende zakjes hasj, vermengd met de stof opium. Een labotest moet uitsluitsel geven of het al dan niet om de drug heroïne gaat, waarin ook opium terug te vinden is. Mogelijk is deze combinatie van hasj en heroïne een nieuwe manier om gebruikers van softdrugs verslaafd te maken. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) maant aan tot voorzichtigheid.

 1. Russell Racing by PK Carsport pakt zege na felbevochten 43ste editie van 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Russell Racing by PK Carsport pakt zege na felbevoch­ten 43ste editie van 24 Hours of Zolder

  De 43ste editie van de 24 Hours of Zolder heeft al zijn beloften ingelost, waarbij de prototypes als grote overwinnaars uit de bus zijn gekomen. De zege was voor Russell Racing by PK Carsport, meteen de vierde overwinning al voor Frank Thiers en een tweede voor Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en Hans Thiers. Voor de Israëliër Alon Day was het de eerste keer dat hij in Zolder bovenaan de ranking eindigde.
 2. Infoavond rond dierenwelzijn in Schouwburg
  Genk

  Infoavond rond dierenwel­zijn in Schouwburg

  In de Schouwburg van Genk wordt op maandag 4 oktober een infoavond gehouden rond Dierenwelzijn. Die zal beginnen om 20 uur. De avond vindt plaats in samenwerking met Stad Genk, het dierenasiel van Genk, Kattitude, Beestig Genk en een aantal artsen. Ook diereninspecteur Serge Jaeken van de politiezone CARMA is betrokken bij de avond. “Met deze avond willen we de mensen duidelijk maken hoe ze met een dier moeten omgaan en wat ze moeten doen in bepaalde situaties”, vertelt initiatiefneemster Maria Ricciardelli. De infoavond is volledig gratis, je moet wel verplicht reserveren via ricciardelli@telenet.be.