Volledig scherm
© Toon Royackers

Politie vat 19-jarige drugsdealer

Tijdens een patrouille heeft de lokale politie woensdag een 19-jarige drugsdealer gevat in Hasselt.  Het was de agenten opgevallen dat een auto ‘s nachts wel heel traag over de Ludwig Van Beethovenlaan reed. 

 1. “Nooit een registratielijst opgevraagd, toch onze deuren toe”: Dirk Hendrickx van De Goei Goesting begrijpt sluiting horecasector niet
  PREMIUM
  Hasselt

  “Nooit een registra­tie­lijst opgevraagd, toch onze deuren toe”: Dirk Hendrickx van De Goei Goesting begrijpt sluiting horecasec­tor niet

  Sinds de horecasector opnieuw op slot zit, vragen steeds meer uitbaters zich af wat er met de verplichte registratielijsten gebeurt die zij sinds juni bijhouden voor contacttracing. Ook Dirk Hendrickx, die als zaakvoerder van de Hasseltse zaken De Goei Goesting, L’Aperi Vino en Buon’Eatalia minstens 16.000 klanten registreerde tot nu. “Maar zulke lijsten zijn zeker wél opgevraagd”, aldus het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 2. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.