De milieupolitie van LRH heeft de afgelopen weken drie pv's opgesteld voor 'afvalverzamelaars', en zal streng blijven toekijken. (Illustratiebeeld)
Volledig scherm
De milieupolitie van LRH heeft de afgelopen weken drie pv's opgesteld voor 'afvalverzamelaars', en zal streng blijven toekijken. (Illustratiebeeld) © Photo News

Politie LRH wil komaf maken met ‘afvalverzamelaars’

Diepenbeek/Halen/Hasselt/Herk-de-Stad/Lummen/ZonhovenDe milieupolitie van Limburg Regio Hoofdstad stelt steeds vaker de praktijken van ‘afvalverzamelaars’ vast. Dat zijn burgers die onder meer oude elektrische apparaten, restanten van olie en andere gevaarlijke stoffen bijhouden, thuis of in de tuin. Rond dit probleem lopen momenteel drie verschillende dossiers, en er werden de afgelopen weken nog drie pv’s opgesteld. 

 1. Limburg United met man van de match Maxime Depuydt nipt in overtime voorbij Leuven Bears
  Basketbal EML

  Limburg United met man van de match Maxime Depuydt nipt in overtime voorbij Leuven Bears

  Net zoals vorige week in de thuiswedstrijd leek Limburg United vlot afstand te kunnen nemen van Leuven Bears. De boys van coach Sacha Massot schoten sterk uit de startblokken en konden snel een tienpuntenkloof slaan. Het werd een wedstrijd met veel slordigheden en balverliezen aan beide zijden. Voor de rust hield Luka Kotrulja (topschutter met 22 punten) de Bears in het spoor. Na de break kon Leuven met een ijzersterke Joshua Heath en Jonas Delalieux een verlenging afdwingen. Daarin scoorde Silas Melson in de slotseconde de beslissende korf (73-75).
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op