Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Politie LRH betrapt 112 bestuurders op te snel rijden

HasseltZaterdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) snelheidscontroles op drie locaties in de zone. Van de 2.378 gecontroleerde bestuurders hielden 112 bestuurders zich niet aan de maximum toegelaten snelheden.

 1. Gijzelnemer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”
  PREMIUM
  Tongeren

  Gijzelne­mer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”

  Een 51-jarige Tongenaar, die in het verleden veroordeeld werd voor de moord op de ex-man van zijn minnares, was in 2017 betrokken bij drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat 242 kilo cocaïne spoorloos bleek na een politiecontrole, zou hij enkele dagen gegijzeld zijn door zijn Britse ‘beste vriend’ en diens kompaan. In mei vorderde de aanklager nog 8 jaar cel voor de vermeende gijzelnemers, nu zakt dat naar 6 jaar.
 2. Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehonderd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootouders, maar dan....?”
  PREMIUM
  Limburg

  Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehon­derd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootou­ders, maar dan....?”

  De acht Limburgse crèches van Vzw Rheia en vzw Hera sluiten definitief de deuren. Dat laat de crisismanager weten in een mail aan alle ouders. Meer dan 200 kinderen moeten zo definitief op zoek naar een alternatief. Vanavond bij de crisisvergadering krijgt iedereen uitleg over wat de mogelijke alternatieven zijn. “De vzw mag hier niet zomaar mee wegkomen", vindt Kim Schuurmans, één van de vele bezorgde mama’s.
 3. 1.400 Limburgse kinderen zoeken oplossingen voor energiecrisis met Lego-robots
  Hasselt

  1.400 Limburgse kinderen zoeken oplossin­gen voor energiecri­sis met Le­go-ro­bots

  De grootste techniekwedstrijd voor jongeren tussen 11 en 14 jaar is terug. Zo brachten Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Embuild Limburg liefst 1.400 kinderen van 40 Limburgse scholen samen aan de Hogeschool PXL voor de regiofinales van de FIRST LEGO LEAGUE. In verschillende teams bouwden de jongeren een LEGO-robot, programmeerden ze het op een wedstrijdtafel én gingen ze op zoek naar oplossingen voor de energiecrisis.