Het nieuwe gezelchapsspel 'Hou Vast' voor de Hasseltse jongeren.
Volledig scherm
Het nieuwe gezelchapsspel 'Hou Vast' voor de Hasseltse jongeren. © Stad Hasselt

Podcast en gezelschapsspel leiden Hasseltse jongeren voortaan de weg naar hulpverlening

HasseltVia de ‘ÇAVA? ÇAVA!’-campagne wil Hasselt het welzijn van jongeren tussen 16 en 25 jaar opkrikken. “Uit onze bevraging eind 2020 bleek dat dat de Hasseltse jeugd het moeilijk had. We willen daarom versterkend werken op het uitgebreide aanbod in Hasselt waar jongeren nu al terecht kunnen”, aldus bevoegde schepen Habib El Ouakili (RoodGroen+).

 1. KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspellen”
  vrouwenvoetbal super league

  KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspel­len”

  KRC Genk Ladies had aanvankelijk een kwade klant aan een fel opzittend Zulte Waregem. Na de rust gooide trainer Brepoels het systeem om en kon Genk zich echt doorzetten. Lisa Petry brak de ban met een achterwaartse kopbalgoal en Joy Kersten stelde na een fout op Luna Vanzeier de zege veilig vanop de stip. Genk blijft bevestigen en behoudt de derde plaats met vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers.
 2. “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadevergoeding voor zijn ex (41)
  PREMIUM
  As

  “Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadever­goe­ding voor zijn ex (41)

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel, nadat hij zijn ex-partner – een moeder van twee jonge dochtertjes – herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren”, getuigde de vrouw emotioneel. De beklaagde moet haar vergoeden, maar veel minder dan aanvankelijk gevraagd.