Er liggen drie tracés op tafel. Via één van die drie zal een pijpleiding het Duitse Rurhgebied verbinden met de haven van Antwerpen, doorheen Hasselt.
Volledig scherm
Er liggen drie tracés op tafel. Via één van die drie zal een pijpleiding het Duitse Rurhgebied verbinden met de haven van Antwerpen, doorheen Hasselt. © Departement Omgeving

Pijpleiding loopt zeker door Hasselt, maar nog onduidelijk of er onteigend wordt

HasseltDe pijpleiding tussen het Duitse Rurhrgebied en de Antwerpse haven zal als alles volgens plan verloopt in 2023-2024 worden aangelegd, en die zal door Hasselt lopen. Het stadsbestuur onderzoekt momenteel de impact van de plannen op de stad. Of er woningen onteigend zullen worden, is nog niet duidelijk.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. VS waarschuwen voor gevaren van loopband met deze harde video
  Play

  VS waarschu­wen voor gevaren van loopband met deze harde video

 2. Klunzig schaap gaat viraal met hilarische fails
  Play
  bizarre beesten

  Klunzig schaap gaat viraal met hilarische fails