In maart betoogde mijnwerkers voor een eerlijk pensioen.
Volledig scherm
In maart betoogde mijnwerkers voor een eerlijk pensioen. © Marc Baert

Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor desinformatie en vragen om geld

HasseltDe Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor desinformatie. “Er circuleren nog steeds mails die naar geld vragen”, meldt de Pensioendienst maandag. Het geld zou zogezegd dienen voor het dossier rond de interesten op achterstallen voor de mijnwerkerspensioenen. De Pensioendienst benadrukt dat er nooit een akkoord geweest is rond de interesten.

 1. ZVK Eisden-Dorp wint spektakelderby tegen Full Hasselt: “Een lust voor het oog, al was een gelijkspel juister geweest”
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  ZVK Eis­den-Dorp wint spektakel­der­by tegen Full Hasselt: “Een lust voor het oog, al was een gelijkspel juister geweest”

  De Limburgse derbytopper tussen ZVK Eisden-Dorp en Full Hasselt was er ééntje om nooit te vergeten. De meer dan 400 supporters kregen alles voorgeschoteld wat een futsalwedstrijd maar kon bieden: een karrevracht doelpunten, strijd, inzet, opstootjes, frustraties, emoties die hoog oplaaiden en een adembenemend slot. Kortom het was genieten van de eerste tot de allerlaatste minuut. Beide teams namen elk een helft voor hun rekening. ZVK Eisden-Dorp won uiteindelijk nipt het pleit met 8-7. “Al was een puntendeling eerlijker geweest”, klonken beide coaches na de wedstrijd.
 1. UHasselt en Hogeschool PXL maken Limburgse leerlingen warm voor STEM-opleidingen met... artificiële robot in theatershow
  Hasselt

  UHasselt en Hogeschool PXL maken Limburgse leerlingen warm voor STEM-opleidin­gen met... artifi­ciële robot in theater­show

  Fan van robots én theater? Dan brengen de Hogeschool PXL en UHasselt die twee samen in de theatershow ‘Improbotics’ vanaf 9 februari. Daarin zal robot Alex dankzij artificiëke intelligentie volledig zelfstandig een rol opnemen tussen echte acteurs. Resultaat? Improvisatietheater met een wetenschappelijke twist voor liefst 2.000 leerlingen van het secundair onderwijs in Limburg.
 2. Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”
  voetbal 2NB

  Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”

  City Pirates is dit seizoen geen schoolvoorbeeld van defensieve stabiliteit. De piraten slikken wekelijks minstens twee goals en dat ging logischerwijze al vaak gepaard met puntenverlies. Maar kijk, zaterdagavond hielden Yorgo Van Hove en zijn maats voor het eerst dit seizoen de nul en dat leverde hen dan ook een knap punt op bij titelkanidaat Sporting Hasselt, het bleef 0-0.