De 28-jarige kunstenaar Pavel Balta schilderde de brug in Ter hulst met daarin lokale verhalen van bewoners én hun portretten verwerkt.
Volledig scherm
PREMIUM
De 28-jarige kunstenaar Pavel Balta schilderde de brug in Ter hulst met daarin lokale verhalen van bewoners én hun portretten verwerkt. © Mine Dalemans

Pavel Balta (28) brengt buurtbewoners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’

Hasselt‘I was here’. Zo heet het gloednieuwe werk van kunstenaar Pavel Balta (28) op de brug in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Als artiest uit Moldavië en master in Vrije Kunsten aan PXL-MAD werkte Balta liefst zes maanden dag en nacht aan het kunstwerk. Resultaat? Een levend schilderij van 700 m² groot, bestaande uit portretten van wijkbewoners die hun verhaal met Balta deelden. 

  1. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
    VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

    Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

    Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0-achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen door”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.