Paul Jansen (83) zijn vrouw Magdalena Ruttens (82) raakten zondagavond betrokken bij een ongeval met een trein.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Jansen (83) zijn vrouw Magdalena Ruttens (82) raakten zondagavond betrokken bij een ongeval met een trein. © RV

Paul (83) laat leven door ongelukkig ongeval met trein in Hasselt, vrouw Magdalena (82) in coma: “Papa heeft mama nog weggeduwd, een heldendaad”

HasseltEen ongeval met een trein zondagavond heeft het leven gekost aan Hasselaar Paul Jansen (83). Hij maakte samen met zijn vrouw Magdalena Ruttens (82) nog een korte wandeling in de buurt van hun woning, waarna het noodlot toesloeg. “Papa is slecht te been en wilde dus nog wat bewegen die dag. En dan gebeurt er zoiets”, zegt zoon Erik Jansen, die erg aangeslagen is door het incident.

 1. Slachtoffer ziet 2.000 euro van rekening verdwijnen door valse mail: politiezone CARMA roept op tot waakzaamheid
  Genk

  Slachtof­fer ziet 2.000 euro van rekening verdwijnen door valse mail: politiezo­ne CARMA roept op tot waakzaam­heid

  De politiezone CARMA kreeg afgelopen dinsdag een aangifte binnen van oplichting door middel van een valse mail die zogenaamd vanuit de overheidsinstelling Agentschap Zorg en Gezondheid verstuurd werd. In de mail werd gevraagd om een “urgent document in My e-Box” te bekijken, waar men persoonlijke covid-informatie kan raadplegen. Het slachtoffer uit Genk dat aangifte deed, zag liefst 2.000 euro van de rekening verdwijnen.
 2. Hockeyclub Hasselt STIX schreeuwt België naar goud: “We verwachten in september een nieuwe stormloop van leden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hockeyclub Hasselt STIX schreeuwt België naar goud: “We verwachten in september een nieuwe stormloop van leden”

  Het hele land keek donderdagmiddag naar de finale van het hockey op de Olympische Spelen. Bij Hasselt STIX won men via de Red Lion Contest zelfs een groot scherm, dj en supporterskit, dus de beleving was er extra intens. 112 mensen zagen België uiteindelijk het goud veroveren, waarna een lange feestnamiddag werd gestart. “Nu genieten en dan op naar 1 september, met weer een pak nieuwe leden”, straalt voorzitter Raf Mommen.
 3. 22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’
  Sint-Lambrechts-Herk

  22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’

  Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je in het Hasseltse Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk. In aanloop opende Volle Bak Herk, samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput, langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat ‘Fietsen door de Maïs’. Op een uniek lusvormig fietsparcours van 600 meter kan het publiek daar vanaf nu dagelijks terecht voor een gratis fietstocht door de maïsvelden van Willy en Marijke Philippaerts.