Eric en zijn kleinzoontje Miel (7), met wie hij binnenkort voor het eerst ging vliegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric en zijn kleinzoontje Miel (7), met wie hij binnenkort voor het eerst ging vliegen. © RV

“Papa wou volgende week met zijn kleinzoon gaan vliegen”: dochter vertelt over passie van verongelukte piloot Eric (59)

Kiewit“Papa verhuisde tot op één straat van het vliegveld in Kiewit om dichter bij zijn vliegtuigje te kunnen zijn. Dat wil wat zeggen.” Als kind droomde Eric Nouters (59) al van vliegen. Zijn vader was luchtverkeersleider en toen Eric later zelf twee dochters kreeg, bracht hij uren zoevend met haar door in de lucht. Hij kende de risico’s van de vliegsport als geen ander en zéker toen hij vorig jaar achter vliegmakker Erik Bussé vloog die voor zijn ogen crashte. Dochter Nele schetst het verhaal van haar vader, een levensgenieter pur sang die woensdag verongelukte.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?