De stad rolt een nieuw beleidsplan uit om van Hasselt een duurzame en gezondere stad te maken. “Daarvoor is het noodzakelijk om onze manier van verplaatsen te veranderen”, aldus schepen Marc Schepers.
Volledig scherm
PREMIUM
De stad rolt een nieuw beleidsplan uit om van Hasselt een duurzame en gezondere stad te maken. “Daarvoor is het noodzakelijk om onze manier van verplaatsen te veranderen”, aldus schepen Marc Schepers. © Karolien Coenen

OVERZICHT. Van elektrische wandelbus tot 700 laadpunten tegen 2025: zo wil Hasselt duurzamer worden

HasseltEen zero-emissie mobiliteit: dat is voortaan het volgende doel van Hasselt. De stad wil namelijk zoveel mogelijk CO2-uitstoot uit de stad weren en voegt de daad bij het woord met een nieuw beleidsplan. Daarin staat onder meer de ambitie om tegen 2025 de huidige 96 laadpunten voor elektrische wagens in Hasselt uit te breiden naar 700 in totaal. Een overzicht van de groene, opkomende veranderingen in de stad.

 1. Truienaars kunnen vraag insturen voor Veerle Heeren via speciaal e-mailadres
  Sint-Truiden

  Truienaars kunnen vraag insturen voor Veerle Heeren via speciaal e-mail­adres

  De extra gemeenteraad komende maandagavond moet duidelijkheid bieden over de vroegtijdige vaccinatie van de 56-jarige burgemeester Veerle Heeren (CD&V). “Niet alleen voor ons”, benadrukt Gert Stas als fractieleider van Vooruit, “maar ook voor de Truienaars die onze raadsleden overstelpen met vragen voor de burgemeester.” De oppositiepartij lanceert daarom een speciaal e-mailadres waar de Truienaren hun vraag naartoe kunnen sturen. “Ook die zullen we stellen op de gemeenteraad.”
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”