Voor haar 104de verjaardag maakte de oudste Limburger de allerjongsten blij.
Volledig scherm
Voor haar 104de verjaardag maakte de oudste Limburger de allerjongsten blij. © kos

Oudste Limburger (108) overleden

HASSELTIn Hasselt is Tonia Nouwens op 108-jarige leeftijd overleden. Ze was daarmee de oudste Limburger, al hield die leeftijd haar de voorbije jaren nooit tegen om van haar verjaardag een groot feest te maken. Koeien melken, de clown uithangen in het ziekenhuis of dieren verzorgen in het Natuurhulpcentrum: de eeuwelinge genoot telkens met volle teugen.

 1. ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerkerken
  Nieuwerkerken

  ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerker­ken

  In 1999 ontstond de verbroedering tussen Nieuwerkerken en het Toscaanse stadje San Casciano in Val di Pesa. Het gemeentebestuur beschikt sindsdien over een verbroederingscomité dat de contacten tussen het gemeentebestuur, verenigingsleven en bevolking van Nieuwerkerken en San Casciano onderhoudt. In 2019 werd het twintigjarig jubileum van de verbroedering gevierd met ‘Festa Toscana’. Op 15 augustus volgt een nieuwe editie van het feest.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 3. Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Limburg

  Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wat is een betere plaats daarvoor dan een lokale zomerbar? Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: op deze 7 plaatsen in Limburg geniet je van een fris drankje tijdens deze hitte.