Door een defect aan één van de vijzels schuiven de verhogingswerken aan de Tuikabelbrug in Godsheide op.
Volledig scherm
Door een defect aan één van de vijzels schuiven de verhogingswerken aan de Tuikabelbrug in Godsheide op. © Mine Dalemans

Opvijzelen Tuikabelbrug uitgesteld naar volgende week

HasseltDe opvijzeling van de Tuikabelbrug in Godsheide wordt uitgesteld naar volgende week woensdag en donderdag. Dat laat de Vlaamse Waterweg weten. Normaal gezien zou de opvijzeling afgelopen dinsdagnamiddag plaatsvinden, maar een defect aan één van de vijzel stak daar een stokje voor. 

 1. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt
  PREMIUM

  Van tagliatel­le tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditione­le verse pasta maakt

  Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.”
 2. OVERZICHT. Van deze gloednieuwe parkeervoordelen geniet je binnenkort in Hasselt
  PREMIUM

  OVERZICHT. Van deze gloednieu­we parkeer­voor­de­len geniet je binnenkort in Hasselt

  Van gratis parkeren op zondag en een elektronische bezoekersbadge tot 100 gratis uren op de bovengrondse parkeerterreinen voor alle Hasselaren. Het zijn enkele van de verfijningen aan het parkeerbeleid die Hasselt vanaf 1 mei doorvoert. Doel? “Meer comfort bieden aan alle doelgroepen in onze stad”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Schepers (RoodGroen+) en burgemeester Steven Vandeput (N-VA). Een overzicht van wat binnenkort verandert.
  Hasselt
 3. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 4. Luna Vanzeir en KRC Genk Ladies zitten met zes op zes leidersduo op de hielen: “De titelstrijd ligt volledig open en wij gaan voluit onze kans”
  PREMIUM
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE PO1

  Luna Vanzeir en KRC Genk Ladies zitten met zes op zes leidersduo op de hielen: “De titel­strijd ligt volledig open en wij gaan voluit onze kans”

  KRC Genk Ladies heeft de start in PO1 niet gemist. Met overwinningen tegen leider OHL en Club Brugge doen de Genkies goede zaken in de rangschikking. De kloof met de top is haast gedicht. Ook Anderlecht ging gisteravond met 1-0 onderuit tegen Standard. Met vijf teams op een zakdoek ligt de titelstrijd weer volledig open.
  Genk