10 van de 23 leerlingen van het vijfde jaar Humane Wetenschappen zitten thuis met een coronabesmetting.
Volledig scherm
10 van de 23 leerlingen van het vijfde jaar Humane Wetenschappen zitten thuis met een coronabesmetting. © Mine Dalemans

Opvallend lege lokalen in het Virga Jessecollege door meer dan 100 leerlingen in quarantaine: “Ongelofelijk dat dit kon gebeuren”

HasseltMaandag werden er 101 afwezige leerlingen geteld in het Virga Jessecollege, dinsdag waren het er nog iets meer. Het merendeel van hen ging tijdens de kerstvakantie samen skiën in Oostenrijk en liep daar een coronabesmetting op. Gevolg: opvallend lege lokalen en opnieuw online les.

  1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
    PREMIUM
    Hasselt

    Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

    Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.