rusthuis Gaerveld
Volledig scherm
rusthuis Gaerveld © Borgerhoff

Opnieuw moordpoging met insuline in rusthuis met bedenkelijke voorgeschiedenis: parket gaat uit van vergiftiging

In het woonzorgcentrum Gaerveld in Hasselt is een bejaarde man bijna om het leven gekomen nadat hij werd ingespoten met een overdosis insuline. Dat weet de onderzoeksredactie van HLN en ‘VTM Nieuws’. De man overleefde het uiteindelijk. Het parket is een gerechtelijk onderzoek gestart naar poging tot moord. Voorlopig is het gerecht nog geen verdachte op het spoor. Het rusthuis - in handen van woonzorggroep Armonea - had al een bedenkelijke voorgeschiedenis.

 1. Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de schoolpoort, maar geven hun kind koude frieten mee”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de school­poort, maar geven hun kind koude frieten mee”

  Een maand geleden lanceerde bakker Kenny Van Hoesen het aanbod om zijn ‘broodoverschot’ aan het einde van de dag weg te schenken aan scholen. Hij hoorde immers dat er steeds meer kinderen met een lege brooddoos naar school komen, en hoopt zo zijn steentje bij te dragen om het probleem weg te werken. “De reacties waren massaal. Intussen werk ik met drie Limburgse scholen samen, in Genk, Zonhoven en Peer”, zegt Kenny, die uitlegt hoe het systeem werkt.
 1. Johan en Ashley stoten door in The Voice
  Leopoldsburg / Diepenbeek

  Johan en Ashley stoten door in The Voice

  De laatste duetten werden gezongen, hartverscheurende keuzes werden gemaakt en dé toptalenten voor de liveshows van The Voice van Vlaanderen zijn gekend. Volgende week trekken de 12 kandidaten voor team Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster en Mathieu Terryn naar de liveshows. Twee Limburgers konden zich nog verzekeren van een stekje in de finale. Ashley (24) uit Diepenbeek stak een ticket voor de liveshows op zak in team Laura. Johan (38) uit Leopoldsburg is lid van team koen. De 37-jarige Sonny uit Kinrooi kan met dank aan de Q-luisteraars ook nog in de liveshows belanden.
 2. Woonzorgcentrum Domino niet schuldig aan dood Anna (99): “Niet bewezen dat oproepsysteem moord had kunnen voorkomen”
  PREMIUM
  Gent

  Woonzorg­cen­trum Domino niet schuldig aan dood Anna (99): “Niet bewezen dat oproepsys­teem moord had kunnen voorkomen”

  In de zaak omtrent het gewelddadige overlijden van Anna Berteyn (99) in woonzorgcentrum Domino in Gent, is de vzw van het centrum vrijgesproken voor onopzettelijke doodslag. Een medebewoner die later ontoerekeningsvatbaar werd verklaard, bleek de dader te zijn. Domino vzw moest zich op 29 juni 2022 verantwoorden voor onopzettelijke doodslag, maar heeft volgens de rechter geen schuld aan de dood van de vrouw.
 3. Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisanimator ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insulinespuit: “We dachten dat hij een verpleger was”
  PREMIUM
  BOUTERSEM/TIENEN

  Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisa­ni­ma­tor ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insuline­spuit: “We dachten dat hij een verpleger was”

  “Het had geen haar gescheeld of we hadden nooit geweten dat oma destijds vermoord werd, maar de dader maakte één cruciale fout.” De rusthuismoorden en de drie vermoorde bejaarden in West-Vlaanderen bezorgen Ronny (58) uit Tienen vandaag opnieuw zure oprispingen. Een rusthuisanimator in het Vondelhof in Boutersem speelde 17 jaar geleden ook al een spelletje op leven en dood met Ronny’s grootmoeder. De 84-jarige Aline ‘Yvonne’ Alaerts overleefde de overdosis insuline niet.
 4. Zelfs nu er onderzoek loopt naar drie moorden met insuline in rusthuis: Zorginspectie stelt vast dat toedienen medicatie niet goed wordt geregistreerd
  PREMIUM

  Zelfs nu er onderzoek loopt naar drie moorden met insuline in rusthuis: Zorginspec­tie stelt vast dat toedienen medicatie niet goed wordt geregi­streerd

  Negentien tekorten. Zoveel inbreuken zijn vastgesteld bij de inval in het rusthuis van Oostrozebeke, waar liefst drie bewoners werden omgebracht met een overdosis insuline. De Zorginspectie maakt zich ernstige zorgen over het lot van de 76 bewoners blijkt uit een brief van het Agentschap Zorg en Gezondheid die de onderzoekscel van HLN en VTM Nieuws kon inkijken. Opnieuw werd vastgesteld dat uitgerekend het toedienen van insuline niet consequent geregistreerd wordt. Ymke en Lobke Bogaert, de kleindochters van Jeanine Roobroeck (89) die een moordpoging overleefde, reageren teleurgesteld. “Mocht mijn grootmoeder nog in Rozenberg verblijven, ik zou geen seconde meer gerust zijn.”