Tivoli aan hotel Beau Séjour.
Volledig scherm
PREMIUM
Tivoli aan hotel Beau Séjour. © Karolien Coenen

Op wandel in Limburg: de mooiste routes om af te koelen tijdens deze hittegolf

LimburgNu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Dat Limburg schoon is, wist u wellicht al. Maar we sommen graag nog eens een aantal bekende en minder bekende parels op uit onze bronsgroen eikenhouten provincie.

 1. Op stap met de hond? Probeer in Hasselt vier uitdagende wandelroutes uit: “Samen kleine opdrachten uitvoeren, versterkt de band”
  PREMIUM
  Hasselt

  Op stap met de hond? Probeer in Hasselt vier uitdagende wandelrou­tes uit: “Samen kleine opdrachten uitvoeren, versterkt de band”

  Hasseltse hondenbaasjes die de stad graag samen met hun viervoeter verkennen, kunnen voortaan vier gloednieuwe routes afleggen. “Extra interessant zijn de QR-codes onderweg, die hond en baasje uitdagen om leuke én leerrijke oefeningen uit te proberen”, zegt Kris Fastré van hondenschool Dog City Hasselt, die met de stad de routes uitwerkte.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.