(Themabeeld) - Het UZA kan mobiele testteams uitsturen naar scholen die vervolgens massaal coronatesten afnemen.
Volledig scherm
(Themabeeld) - Het UZA kan mobiele testteams uitsturen naar scholen die vervolgens massaal coronatesten afnemen. © Sebastian Gollnow/dpa

Ook Limburgse scholen kunnen rekenen op testbus om corona-uitbraak in te dijken

LimburgWanneer een Limburgse school kampt met een clusteruitbraak of er een besmettelijkere variant aanwezig is, dan kan het CLB beroep doen op een mobiel testteam van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Zulke mobiele testteams rukken vandaag al uit naar scholen in het West-Vlaamse Houthulst en de Antwerpse gemeenten Edegem en Kontich, waar besmettingen met de Britse variant zijn vastgesteld.

 1. Mister Spaghetti start crowdlending voor zesde restaurant in Oostende: “Investeer in onze zaak, het brengt een pak meer op dan spaarboekje”
  Roeselare/Oostende

  Mister Spaghetti start crowdlen­ding voor zesde restaurant in Oostende: “Investeer in onze zaak, het brengt een pak meer op dan spaarboek­je”

  De lockdown heeft geen impact op de ambitie van Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch, zaakvoerders van Mister Spaghetti. In Oostende willen ze deze zomer een zesde vestiging openen. Om hun plan te financieren, lanceerde het koppel een crowdlendingscampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner. “Wie investeert in onze zaak, krijgt jaarlijks tot 7,75 procent brutorente”, zeggen Veerle en Samuel.
 1. Cosmocafé troost Truienaren en ondernemers met zelfgemaakt lied: “We willen niet dat zij plezier in het leven verliezen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Cosmocafé troost Truienaren en onderne­mers met zelfge­maakt lied: “We willen niet dat zij plezier in het leven verliezen”

  Met 1 mei als dag van de heropening van de horeca in het vooruitzicht, kan ook het Cosmocafé op de Grote Markt in Sint-Truiden haar enthousiasme niet verbergen. Zo brengen zaakvoerders Quirine Quak en Jerome Fontaine hun eigen nummer ‘Positiviteit wint altijd’ uit. Het Cosmocafé hoopt alle Truienaren en ondernemers daarmee een hart onder de riem te steken. “We mogen niet in een donker hoekje kruipen, maar vooral verder doen zoals we nu bezig zijn.”
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan