Bénedith Oben schept samen met professoren Jean-Luc Rummens en Guy Froyen meer inzicht over hoe de ziekte van Kahler zich ontwikkelt tot multipel myeloom.
Volledig scherm
Bénedith Oben schept samen met professoren Jean-Luc Rummens en Guy Froyen meer inzicht over hoe de ziekte van Kahler zich ontwikkelt tot multipel myeloom. © Jessa

Onderzoekers aan UHasselt en Jessa kraken genetische code van bloedkanker

HasseltExperten van de UHasselt en het Jessa Ziekenhuis zijn erin geslaagd om met een speciale techniek de risicobepaling én vroege opsporing van de ziekte van Kahler te vergemakkelijken. De ziekte is de tweede meest voorkomende bloedkanker, waar ruim 800 Belgen jaarlijks mee geconfronteerd worden. 

 1. Na twee jaar pandemie keert Live in Hasselt terug: “Dit festival is een begrip en ik wil dat in stand houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Na twee jaar pandemie keert Live in Hasselt terug: “Dit festival is een begrip en ik wil dat in stand houden”

  Gent heeft de Gentse Feesten, Leuven viert Marktrock, en in Hasselt ga je naar ‘Live in Hasselt’. Nu zaterdag vinden er verschillende optredens plaats op vier grote pleinen in de stad, en meer dan twintig cafés in het centrum zijn betrokken bij de organisatie. Initiatiefnemer Raf Tilliard hoopt met de organisatie het werk verder te zetten van Johny en Oetje Joris. “Dit konden we alleen maar realiseren met de steun van de stad en de horecabazen!”, kijkt hij razend enthousiast vooruit.
 2. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”