Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Ondanks coronacrisis 5 procent meer Limburgse starters in 2020

LimburgLimburg telde 8.530 startende ondernemers in 2020. Dat zijn er vijf procent meer tegenover het voorgaande jaar, zo blijkt uit cijfers van het bureau Graydon en Unizo. En dat ondanks de coronacrisis.

 1. Villa Verbeelding pakt uit met nieuwe jaarplanning: “Corona zal nog even spelen, maar ergste ligt achter ons”
  PREMIUM
  Hasselt

  Villa Verbeel­ding pakt uit met nieuwe jaarplan­ning: “Corona zal nog even spelen, maar ergste ligt achter ons”

  2020 was een vreselijk jaar voor de cultuursector, al krijgt de coronacrisis Villa Verbeelding niet klein. Het museum in Hasselt pakt uit met een gloednieuwe jaarplanning, vol creatieve routes doorheen de stad en tentoonstellingen binnenshuis. Zélfs het najaar van 2021 wordt alvast ingevuld. “Corona? Dat zal nog eventjes spelen, maar we durven eindelijk denken dat het ergste achter ons ligt. Wij gaan dus gewoon door.”
 1. Lummense veertiger moet zich verantwoorden voor relatie met 15-jarig meisje: “Ik kon bij niemand terecht en daar maakte hij misbruik van”
  PREMIUM
  Lummen

  Lummense veertiger moet zich verantwoor­den voor relatie met 15-jarig meisje: “Ik kon bij niemand terecht en daar maakte hij misbruik van”

  Een veertiger uit Lummen moest vandaag uitleg komen geven voor de relatie die hij in het tweede deel van 2018 als 44-jarige man onderhield met een vijftienjarig meisje. “Hij was zeer manipulatief tegenover mij”, stelde het slachtoffer. “Hij liet z’n dochtertje (10) zelfs sturen dat ‘papa verdrietig was’ en ze mij als stiefmama wilde hebben.” De man riskeert een celstraf van veertig maanden onder probatievoorwaarden.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug