Low-level lasertherapie bij borstkankerpatiënten bij LCRC (UHasselt-Jessa en Ziekenhuis Oost-Limburg). Op de foto doctoraatsstudente Joy Lodewijckx met patiënte Maggie Smets.
Volledig scherm
Low-level lasertherapie bij borstkankerpatiënten bij LCRC (UHasselt-Jessa en Ziekenhuis Oost-Limburg). Op de foto doctoraatsstudente Joy Lodewijckx met patiënte Maggie Smets. © Mine Dalemans

Nieuwe lasertherapie van UHasselt verlicht pijn bij borstkankerpatiënten

Vanaf januari 2020 kunnen borstkankerpatiënten terecht voor low-level lasertherapie in het nieuwe lasercentrum van het Limburg Clinical Research Center (UHasselt-Jessa-ZOL). Deze unieke therapie helpt om pijnlijke huidonstekingen, veroorzaakt door bestraling, te genezen. “De afgelopen jaren hebben we in ons wetenschappelijk onderzoek het nut van deze therapie al bewezen. In het nieuwe lasercentrum kunnen we deze behandeling nu ook breed aanbieden aan borstkankerpatiënten”, zeggen professor Jeroen Mebis en dr. Jolien Robijns.

1 reactie

 • JEANNINE JACOBS

  2 jaar geleden
  Zeer mooi werk. Succes
 1. Gezelschapsspel vormt ode aan Limburgse dorpskermissen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”
  Limburg

  Gezel­schaps­spel vormt ode aan Limburgse dorpsker­mis­sen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”

  ‘Smoutebollen en kermiskoers. Van Zussen tot As’: zo heet het nieuwe bordspel dat verschillende Limburgse partners officieel lanceren. Het spel zou je weleens een ode kunnen noemen aan de Limburgse dorpskermissen. Het doet namelijk tal van tradities en verhalen uit de doeken. “We willen kinderen bewust maken waarom het zo belangrijk is om die te bewaren voor de toekomst”, klinkt het.
 2. Ventweg Guffenslaan ondergaat herstellingswerken: geen gemotoriseerd verkeer mogelijk tot augustus
  Hasselt

  Ventweg Guffen­slaan ondergaat herstel­lings­wer­ken: geen gemotori­seerd verkeer mogelijk tot augustus

  Vanaf woensdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit in de Guffenslaan ter hoogte van het stadhuis ‘t Scheep. De kasseien van de rijweg worden er vervangen door printbeton, omdat er steeds terugkerende verzakkingen optraden. Tijdens de werkzaamheden is er tot begin augustus geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de ventweg tussen de Sint-Jozefsstraat en het Leopoldplein.