De vier Limburgse Hoger Onderwijsinstellingen waaronder PXL lanceren een nieuwe app 'KLIK' om studenten dichter bij elkaar te brengen.
Volledig scherm
De vier Limburgse Hoger Onderwijsinstellingen waaronder PXL lanceren een nieuwe app 'KLIK' om studenten dichter bij elkaar te brengen. © Karolien Coenen

Nieuwe app ‘KLIK’ brengt Limburgse studenten dichter bij elkaar in coronatijden

Hasselt/Diepenbeek/Genk‘KLIK’. Dat is de nieuwe app van UHasselt en de Hogescholen PXL, UCLL en LUCA School of Arts die studenten met dezelfde interesses met elkaar in contact wil brengen. Niet door te swipen, maar wél met het plaatsen van een zoekertje. De app heeft als doel om studenten (coronaproof) met elkaar te laten afspreken, en wordt in samenwerking met stad Gent en de Gentse Hogeronderwijsinstellingen ontwikkeld door LogoGezond+.

 1. IN BEELD. Hasselaren eren plots overleden cafébaas Het Hemelrijk met bloemen en pintjes
  Hasselt

  IN BEELD. Hasselaren eren plots overleden cafébaas Het Hemelrijk met bloemen en pintjes

  Vorige week overleed Cosimo Di Noi (61), de cafébaas van Het Hemelrijk in Hasselt. De man baatte al bijna 30 jaar één van de bekendste cafés van Limburg uit, maar stierf onverwacht thuis aan een natuurlijke dood. ‘Mimmo’ kreeg te maken met hartfalen. “Vrienden mogen een boodschap achterlaten aan het café”, zei zijn broer Giovanni nog. Het was een oproep waar de Hasselaren nu allemaal met bloemen, steunende woorden en leeggedronken bierflesjes naar luisteren.
 2. Van supermarkt tot kinderopvang: Hasselt wil iconische Recorsite ombouwen tot vooruitstrevend bedrijventerrein
  Hasselt

  Van supermarkt tot kinderop­vang: Hasselt wil iconische Recorsite ombouwen tot vooruit­stre­vend bedrijven­ter­rein

  Hasselt heeft grote plannen voor de voormalige Recorsite. Daar wil het stadsbestuur, na het faillissement van de meubelfabrikant vorig jaar, opnieuw bedrijvigheid creëren zodat er nieuwe jobs ontstaan. “Denk aan een kinderopvang, wasserette, supermarkt, fitness, of zelfs beperkte overnachtingsmogelijkheden. De site moet op alle vlakken vooruitstrevend zijn, mét voldoende aandacht voor groene, open ruimtes.”
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"