De Groene Delle wordt dan toch niet gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Groene Delle wordt dan toch niet gekapt. © Mine Dalemans

Natuurgebied De Groene Delle wordt dan toch niet gekapt: “De Vlaming heeft een duidelijke boodschap gestuurd”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de beslissing genomen om De Groene Delle in Stokrooie dan toch niet te kappen. Ze wijst bij haar beslissing naar de 4.500 bezwaren en 40.000 handtekeningen die werden verzameld tegen de kap. “Wanneer er zoveel tegenstand is vanuit het middenveld en een recordaantal mensen aangeeft dat het compromis van 2015 niet meer van deze tijd is, dan ontloop ik mijn verantwoordelijkheid niet.”

 1. RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’

  Eindelijk kunnen we weer genieten van een vers getapt pintje of een heerlijke cocktail op café of restaurant, en dat vieren ook de Bilzense jeugdvrienden Levon Setrakyan en Ilias Amer. Zij baten samen het gloednieuwe restaurant Amigos uit op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Een nieuwe hotspot waar iedereen welkom is om te genieten van typisch Latijns-Amerikaanse streetfood, én een ultiem vakantiegevoel. Wij proefden alvast met plezier.
 2. Meer dan 80% woont graag in Hasselt: “Dorpse gevoel in een sociale stad”
  PREMIUM
  Hasselt

  Meer dan 80% woont graag in Hasselt: “Dorpse gevoel in een sociale stad”

  Ongeveer 8 op 10 Hasselaren is tevreden over de stad en de buurt waar hij of zij woont. Het algemene geluksgevoel ligt zelfs hoger. Dat blijkt uit de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor. De Limburgse hoofdstad scoort beduidend beter dan Genk. “Steden in het buitenland tellen misschien meer inwoners, maar zijn niet zo uitgerust als Hasselt”, zegt gids Gama Putra van ‘I Love Hasselt’ die sinds negen jaar in de stad woont.