De kruispunten op de Grote Ring van Hasselt, zoals De Geloesplein, worden deze herfstvakantie volledig afgewerkt. Dit is een archiefbeeld van de recente werken aan De Geloesplein.
Volledig scherm
De kruispunten op de Grote Ring van Hasselt, zoals De Geloesplein, worden deze herfstvakantie volledig afgewerkt. Dit is een archiefbeeld van de recente werken aan De Geloesplein. © Mine Dalemans

Nachtelijke asfaltwerken op kruispunten Grote Ring tijdens herfstvakantie

HasseltDe werken aan zowel de Kroonwinningstraat als De Geloesplein en de Kliniekstraat zullen tegen half november afgerond zijn. In de eindfase worden tijdens de herfstvakantie en ‘s nachts het asfalt en het wegdek op beide kruispunten vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt zo de verkeershinder te matigen.

 1. Hasseltse schrijfster Leen Raats brengt lezer en auteur bij elkaar met ‘Boekenerf’: “Makkelijk boeken promoten in moeilijke coronacrisis”
  Hasselt

  Hasseltse schrijf­ster Leen Raats brengt lezer en auteur bij elkaar met ‘Boekenerf’: “Makkelijk boeken promoten in moeilijke coronacri­sis”

  Je eigen boek promoten of een band met lezers creëren: in coronatijden is het ook voor auteurs allemaal niet zo vanzelfsprekend. Hasseltse schrijfster Leen Raats komt daarom met ‘Boekenerf’, een online website voor auteurs om zijn of haar boeken tot bij de lezer te brengen. “Talloze enthousiaste mails maken de behoefte aan het initiatief al duidelijk.”
 2. Studenten UCLL verkopen zelfgemaakte kerstkaartjes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede
  Hasselt/Hoeselt

  Studenten UCLL verkopen zelfgemaak­te kerstkaart­jes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede

  Een groepje van oud-studenten van UCLL verkoopt deze maand pakketjes met vier zelfgemaakte kerstkaarten ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede. Het initiatief is ontstaan nadat negen studenten tijdens een Erasmusproject in aanraking kwamen met de lokale problemen. “Wij willen hen vooral helpen op vlak van onderwijs, voeding en hygiëne”, vertelt bezielster Daria Loyens.
 3. “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speurder Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’
  PREMIUM
  Tongeren

  “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speur­der Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’

  “Op de begrafenis van Koning Boudewijn mocht ik Koningin Fabiola bewaken. Tranen in mijn ogen had ik toen.” Jos Baillien weet te verrassen, wanneer we hem naar het moment in zijn carrière vragen dat hij nooit zal vergeten. De oud-speurder van de ‘Belgische FBI’ heeft anders verhalen genoeg, van sluipschutters en dodelijke gijzelingen tot riotguns in een achtervolging van de bekende gangster ‘Petit Robert’, die eerder deze maand op 65-jarige leeftijd overleed: “Zoals hem worden ze niet meer gemaakt.” Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit