Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Na 4.500 bezwaren en 34.000 handtekeningen tegen dossier van Groene Delle zal minister Demir “haar huiswerk opnieuw doen”

Met een ongezien aantal handtekeningen en bezwaarschriften doen de groene protestbewegingen het dossier van de Groene Delle daveren op haar grondvesten. “De Limburger heeft een duidelijke boodschap gestuurd naar de Vlaamse Regering: ‘Doe uw huiswerk opnieuw.’ En dat is exact wat ik ga doen”, reageert bevoegd Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Voka Limburg reageert teleurgesteld. 

 1. Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Annulering Pukkelpop treft lokale verenigin­gen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

  De afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.
 2. Genkse motard (60) rijdt 30 km/u te snel in Munsterbilzen
  Bilzen/Genk

  Genkse motard (60) rijdt 30 km/u te snel in Munsterbil­zen

  De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zondag rond 17 uur een bestuurder van een motorfiets tegengehouden in Munsterbilzen. De vrouw uit Genk (60) reed namelijk 80 kilometer per uur in een zone 50. Daarnaast droeg ze geen handschoenen en ook geen enkelbeschermende schoenen. Bijgevolg legde de politie haar drie boetes op: 116 euro voor de snelheidsovertreding, 58 euro voor het niet dragen van de verplichte handschoenen en 58 euro voor het dragen van schoenen die niet aan de voorschriften voldoen, goed voor een totaal kostenplaatje van 232 euro.