Met de Muziektour Hasselt wil het bestuur haar inwoners een nieuwe, muzikale kijk geven op de stad.
Volledig scherm
Met de Muziektour Hasselt wil het bestuur haar inwoners een nieuwe, muzikale kijk geven op de stad. © Stad Hasselt

‘MuziekTour’ laat Hasselaren voortaan stad ontdekken langs vijftien muzikale hotspots

HasseltVanaf zaterdag lanceert Hasselt de ‘MuziekTour’ voor alle Hasselaren en bezoekers. Deze tour is een interactieve wandeling, uitgestippeld door Hasseltse muziekliefhebbers onder wie Stijn Meuris, Chibi Ichigo en Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Om voor elke muziekliefhebber de juiste snaar te raken, bestaat de Muziektour uit maar liefst vijftien muzikale hotspots van vroeger en nu, die je los van elkaar kan bezoeken. 

 1. Publieke belangstelling is groot voor 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Publieke belangstel­ling is groot voor 24 Hours of Zolder

  Op 13 en 14 augustus staat de 24 Hours of Zolder uiteraard in de agenda van iedere Belgische autosportliefhebber. De race in Limburg is meer dan ooit verankerd in de Belgische autosport, met Belgische teams, Belgische rijders en Belgische partners. Getuige, de voorzieningen voor de VIP’s zijn al volledig uitverkocht. De 24 Hours of Zolder ontpopt zich bovendien als wedstrijd waarin ook de vrouwen erg aan hun trekken komen, met voorlopig niet minder dan vijftien racende dames verdeeld over diverse klassen. De start van de raceweek was de parade op woensdag van het Circuit naar het centrum van Zolder, waar al erg veel volk op afkwam.
 2. Tongerse basisschool organiseert derde jaar op rij zomerschool: “Veilige en stimulerende klasjes waar leren en spelen hand in hand gaan”
  Tongeren

  Tongerse basis­school organi­seert derde jaar op rij zomer­school: “Veilige en stimuleren­de klasjes waar leren en spelen hand in hand gaan”

  GO! BS Atheneeke organiseert, net als de vorige twee jaren, een zomerschool van 16 tot en met 29 augustus. Kinderen die deelnemen aan ‘HOEZA’ - Helden op Expeditie in Zomerschool Atheneeke - bereiden zich al lerend en al spelend voor op het nieuwe schooljaar. De stad Tongeren en de Vlaamse Overheid ondersteunen de organisatie.