De overhandiging van de cheque van de Marokkaanse gemeenschap aan de ziekenhuizen.
Volledig scherm
De overhandiging van de cheque van de Marokkaanse gemeenschap aan de ziekenhuizen. © Karolien Coenen

Moslimgemeenschap schenkt 38.300 euro aan Limburgse ziekenhuizen in de strijd tegen corona

De Unie van Moskeeën en Islamitische Verenigingen van Limburg (UMIVEL) heeft vrijdagmiddag 38.300 euro aan drie Limburgse ziekenhuizen geschonken. Zo wil de Limburgs-Marokkaanse gemeenschap haar steentje bijdragen in de strijd tegen corona. “Het virus maakt geen onderscheid op basis van huidskleur of religie, het treft iedereen”, zegt Tahar Chahbi, UMIVEL-voorzitter. 

  1. Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de schoolpoort, maar geven hun kind koude frieten mee”
    PREMIUM
    Houthalen-Helchteren

    Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de school­poort, maar geven hun kind koude frieten mee”

    Een maand geleden lanceerde bakker Kenny Van Hoesen het aanbod om zijn ‘broodoverschot’ aan het einde van de dag weg te schenken aan scholen. Hij hoorde immers dat er steeds meer kinderen met een lege brooddoos naar school komen, en hoopt zo zijn steentje bij te dragen om het probleem weg te werken. “De reacties waren massaal. Intussen werk ik met drie Limburgse scholen samen, in Genk, Zonhoven en Peer”, zegt Kenny, die uitlegt hoe het systeem werkt.