(Archiefbeeld) - Vanaf woensdag ben je niet meer verplicht om constant een mondkapje te dragen in de Hasseltse handelstraten.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) - Vanaf woensdag ben je niet meer verplicht om constant een mondkapje te dragen in de Hasseltse handelstraten. © Karolien Coenen

Mondmasker niet langer verplicht in Hasseltse winkelstraten: “Maar we vragen om gezond verstand te gebruiken”

HasseltStad Hasselt stuurt vanaf woensdag haar mondmaskerverplichting bij. Zo zal het niet meer verplicht zijn om constant een mondkapje te dragen in de winkelstraten. Let wel, het blijft verplicht om steeds een exemplaar op zak te hebben. Wanneer het té druk is en afstand houden niet meer mogelijk is, dien je dat namelijk op te zetten.

 1. Familie Sanda Dia voor het eerst geconfronteerd met standpunten van verdediging: “Een sereen debat, maar wel zeer emotioneel”
  Hasselt

  Familie Sanda Dia voor het eerst geconfron­teerd met standpun­ten van verdedi­ging: “Een sereen debat, maar wel zeer emotioneel”

  Twee en een half jaar na de bewuste studentendoop van Reuzegom, waarbij Sanda Dia om het leven kwam, is er eindelijk inhoudelijk gedebatteerd over de gebeurtenissen. “De familie van Sanda werd dus ook voor het eerste geconfronteerd met de standpunten van de verdediging. Dat was heel emotioneel voor ons, maar we zijn blij dat de zaak eindelijk ten gronde behandeld is", vertelt advocaat Sven De Baere, die voor Sven Mary de familie van Sanda vertegenwoordigde.
 2. “Straks brouwen en drinken we Cristal waarin onze eigen gerst zit”: boeren die ook bij Alken Maes werken, beginnen met eerste oogst
  PREMIUM
  Alken/Riemst

  “Straks brouwen en drinken we Cristal waarin onze eigen gerst zit”: boeren die ook bij Alken Maes werken, beginnen met eerste oogst

  Vandaag is een hoogdag voor landbouwers Dieter en Maarten Duchateau uit Riemst. De broers, die beiden ook werken bij Alken Maes, starten met de oogst van hun eerste lading brouwgerst, die binnenkort wordt verwerkt in Cristal. Dat bier zullen de broers bovendien zélf brouwen. “Een prachtig moment voor ons familiebedrijf”, zegt Dieter, die weldra zelfs met zijn gezicht op de flesjes zal pronken.