Naakte enkels en benen waren twee eeuwen geleden not done (themabeeld).
Volledig scherm
Naakte enkels en benen waren twee eeuwen geleden not done (themabeeld). © thinkstock

Modemuseum onderzoekt in nieuwe expo ‘DressUndress’ spanningsveld tussen kleding en lichaam

HasseltTijdens de coronacrisis hebben we duidelijk gemerkt dat we de maatschappij en mode moeilijk los van elkaar kunnen zien. Na bijna twee jaar in comfortabele homewear willen we opnieuw kleren die ons lichaam laten zien. De expo ‘DressUndress’ verplicht haar bezoekers om naar een maatschappelijk relevant onderwerp te kijken, namelijk de verschuiving van verhullende naar onthullende kledij, want naakt is weer helemaal in.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Antiquair wil inboedel kasteel Terlaemen weggeven, maar moet plannen afgelasten: “Plots leek heel België geïnteresseerd”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Antiquair wil inboedel kasteel Terlaemen weggeven, maar moet plannen afgelasten: “Plots leek heel België geïnteres­seerd”

  De laatste spullen in het verkochte kasteel Terlaemen zouden dit weekend weggegeven worden. Of dat was althans het plan van antiquair Evrard de Villenfagne die de inboedel opkocht. Hij moet zijn weggeefmoment afgelasten omdat er te veel interesse was. “De politie bestempelde het begrijpelijk als massa-evenement en dat kan je niet rijmen met de coronasituatie”, klinkt het.
 2. Hillewaere Limburg trekt naar nieuw kantoor en zoekt extra vastgoedmakelaars
  PREMIUM
  Hasselt

  Hillewaere Limburg trekt naar nieuw kantoor en zoekt extra vastgoedma­ke­laars

  Hillewaere Vastgoed was tot voor kort terug te vinden aan het Kolonel Dusartplein en verhuist nu naar de Thonissenlaan 82. Dat moet de expert in luxevastgoed nog meer slagkracht geven in de provincie Limburg. “Ons team is in omvang verdubbeld en onze klantendatabase groeit aan een snel tempo. Daar hoort dus uiteraard de verhuis naar een ruimer pand bij", zegt Bart Van Delm, algemeen directeur bij Hillewaere Vastgoed.
 3. 40-jarige man gewond na aanrijding met fietster
  Genk

  40-jarige man gewond na aanrijding met fietster

  Op de Springstraat in Genk werd zaterdag rond 19.30 uur een fietster aangereden door een personenwagen. Een 40-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakte hierbij gewond. Ook in de nacht van zaterdag op zondag was er een verkeersongeval in Genk. Rond 3.15 uur botsten twee personenwagens op de Hasseltweg. Een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren en een 32-jarige vrouw uit Zonhoven liepen verwondingen op. Politie CARMA kwam twee keer ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Verder was er dit weekend ook nog een diefstal in Genk. Bij een woninginbraak in de Stoffelbergstraat werden juwelen gestolen. De eigenaar merkte de diefstal vrijdagavond op.