De klimaatexpo in Hasselt start bij Kindsheid Jesu, maar zal al zeker naar nog 7 andere Hasseltse scholen gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De klimaatexpo in Hasselt start bij Kindsheid Jesu, maar zal al zeker naar nog 7 andere Hasseltse scholen gaan. © Karolien Coenen

Mobiele klimaatexpo reist van Hasseltse speelplaats naar speelplaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”

HasseltBijleren over de klimaatverandering én oplossingen aanreiken: dat is het doel van de nieuwe, mobiele klimaatexpo die vanaf vandaag op de speelplaats van Kindsheid Jesu in Hasselt staat. De stad sloeg hiervoor de handen in elkaar met Grootouders voor het Klimaat Limburg om de klimaatverandering in de wereld, maar ook op lokaal vlak bespreekbaar te maken.

  1. IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap
    Hasselt

    IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap

    Afgelopen zondag vond aan de Universiteit van Hasselt de Dag van de Wetenschap plaats. Vlaams minister Jo Brouns bracht samen met Frank Deboosere en Angelique Van Ombergen (ESA), meter en peter van het event, een bezoekje aan het event. Er vonden verschillende demo’s en experimenten plaats op de wetenschapsmarkt en aan de Science Tower. Zo kon je proefjes doen in de labo’s en was er zelfs een tool waarmee de uitslag van het WK voetbal te voorspellen is. Het was voor het eerst sinds 2019 dat er nog eens een fysieke Dag van de Wetenschap kan doorgaan.