Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Misnoegde bezoekers zetten boel op stelten in Jessa Ziekenhuis: “Al twee keer politie moeten bellen”

HasseltHet Jessa Ziekenhuis in Hasselt verhoogt het aantal intensieve coronabedden van 8 naar 12 in totaal. De opschaling komt er door een stijgend aantal coronapatiënten naar intussen 15 gevallen, en maakt dat de reguliere zorg opnieuw noodgedwongen uitgesteld wordt. Het ziekenhuis roept daarbij ook op tot meer begrip voor de nieuwe bezoekersmaatregelen die sinds vrijdag van kracht zijn. “Al twee keer moesten we de politie oproepen, gewoon omdat sommige bezoekers de richtlijnen niet respecteerden”

 1. Bert Longin schrijft geschiedenis in Zolder met een zevende overwinning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”
  autosport

  Bert Longin schrijft geschiede­nis in Zolder met een zevende overwin­ning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder was de eerste van het nieuwe reglement met GT- en toerwagens. Een editie ook die resulteerde in de vierde zege voor Audi, de negende voor het team PK Carsport. En vooral de editie waarin Bert Longin alleen recordhouder is geworden op vlak van aantal zeges, want met zeven trofeeën doet de Leuvenaar nu een zege beter dan Anthony Kumpen en Marc Goossens.
 2. Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen: “Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn”
  Play
  Hasselt/Genk/Halen

  Bewustelo­ze bestuurder rijdt met cruisecon­trol en Lane Assist 25 kilometer over E314: “Bewijst dat rijhulpmid­de­len géén overbodige luxe zijn”

  Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’ kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te gaan rijden.