Coronapas tonen? Voor bezoekers lijkt het geen probleem, zolang ze maar van de kerstsfeer kunnen genieten.
Volledig scherm
Coronapas tonen? Voor bezoekers lijkt het geen probleem, zolang ze maar van de kerstsfeer kunnen genieten. © Borgerhoff

Met coronapas én mondmasker naar opening Winterland Hasselt

HasseltDe dertiende editie van Winterland op het Kolonel Dusartplein is deze vrijdagavond officieel van start gegaan. Maar wie de kerstsfeer wil opsnuiven, moet aan de hoofdingang een geldige coronapas kunnen aantonen én een mondmasker dragen. “Dat is niet helemaal zoals vanouds, maar gelukkig mogen we deze langverwachte editie tóch starten”, reageert organisator Maurice Schoenmaeckers.

  1. NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimideerd voelen: “Wij controleren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”
    Herk-De-Stad

    NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimi­deerd voelen: “Wij controle­ren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”

    De getuigenis van de studente Romi (25), die woensdagavond op de trein tussen Diest en Brussel werd geïntimideerd door medereizigers, roept veel herkenbaarheid op. Bij NMBS zijn ze op de hoogte dat dergelijke gebeurtenissen zich afspelen op de trein. “In de eerste plaats raden we iedereen aan om het gratis nummer van Securail (0800/30230) in de gsm te zetten en niet te aarzelen om dit bellen of om een begeleider aan te spreken”, zegt woordvoerder Bart Crols.