Modeliefhebbers konden al heel wat streetwear-looks bewonderen tijdens de expo ‘Activewear’ in het Hasseltse Modemuseum.
Volledig scherm
Modeliefhebbers konden al heel wat streetwear-looks bewonderen tijdens de expo ‘Activewear’ in het Hasseltse Modemuseum. © Boumediene Belbachir

Meer ontdekken over streetwear? Modemuseum Hasselt pakt uit met podcast, pop-up én lezingen

HasseltNa de voorstelling van ‘Activewear’ met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée in juni, pakt het Hasseltse Modemuseum uit met leuke extra’s. Hasseltse modeliefhebbers en bezoekers mogen zich op vier podcasts verheugen waarin prominente streetwear-figuren van vandaag aan het woord komen, maar ook op een pop-upexpo in de centrale hal, lezingen én een Q&A met Ouédraogo en Borlée.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?