Modeliefhebbers konden al heel wat streetwear-looks bewonderen tijdens de expo ‘Activewear’ in het Hasseltse Modemuseum.
Volledig scherm
Modeliefhebbers konden al heel wat streetwear-looks bewonderen tijdens de expo ‘Activewear’ in het Hasseltse Modemuseum. © Boumediene Belbachir

Meer ontdekken over streetwear? Modemuseum Hasselt pakt uit met podcast, pop-up én lezingen

HasseltNa de voorstelling van ‘Activewear’ met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée in juni, pakt het Hasseltse Modemuseum uit met leuke extra’s. Hasseltse modeliefhebbers en bezoekers mogen zich op vier podcasts verheugen waarin prominente streetwear-figuren van vandaag aan het woord komen, maar ook op een pop-upexpo in de centrale hal, lezingen én een Q&A met Ouédraogo en Borlée.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”
  PREMIUM
  Limburg

  Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”

  De provincieraad in Hasselt stond klaar om uit volle borst mee te zingen, maar iedereen bleef verbaasd achter: het Limburgse volkslied weerklonk er zowaar niét. Iets wat anders traditioneel áltijd gebeurt. Een technisch foutje, zo bleek. Maar waarom heeft Limburg überhaupt, als enige Belgische provincie, een eigen volkslied? En waarom is het zo belangrijk? “Als je buiten de provinciegrens dat lied hoort, dan raakt je dat.”