Rechtbank Hasselt
Volledig scherm
Rechtbank Hasselt © Bart Borgerhoff

Man staat terecht voor moordpoging op huishoudhulp in Hasselt

HasseltEen man uit Hasselt, die momenteel in hechtenis zit, is vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verschenen wegens poging moord op een poetsvrouw. In september 2021 had hij de vrouw voor een intakegesprek naar zijn appartement aan de Genkersteenweg laten komen. Blijkbaar had de man een ander doel voor ogen dan zijn zoektocht naar een huishoudhulp.

  1. INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’  over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaardbaar”
    PREMIUM
    Hasselt

    INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaard­baar”

    “Ik begrijp hun zorgen, ik was ooit zelf thuisloos.” Het zijn de woorden van Musti Önlen (31), die tal van dak- en thuisloze jongeren via vzw Homie een dak boven het hoofd biedt. Een zwaar, maar broodnodig levenswerk dat de Hasselaar nu in het Eén-programma ‘De Weekenden’ met heel Vlaanderen deelt. “Ik heb het mentaal heel zwaar gehad, maar dat geeft mij vandaag de kracht om deze jongeren vooruit te helpen.”