Shreen Issa is helemaal kapot van verdriet en moet haar kinderen al sinds augustus missen.
Volledig scherm
Shreen Issa is helemaal kapot van verdriet en moet haar kinderen al sinds augustus missen. © Mine Dalemans

Man opgepakt die Hasseltse kinderen naar Egypte ontvoerde: “Ik hoop mijn kinderen snel weer terug te zien”

HasseltEen 48-jarige man die zijn kinderen in augustus ontvoerde en meenam naar Egypte, is opgepakt. Hij kwam terug naar ons land omdat hij voor de rechtbank moet verschijnen, maar werd meteen gearresteerd. De 38-jarige moeder uit Hasselt van de twee kinderen, sloeg in augustus een noodkreet en was radeloos. “Ik wil dat deze hel stopt en mijn kinderen terug", reageert Issa Shreen. De kindjes zitten nog steeds in Egypte. 

 1. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.
 2. Hasseltse handelaars nemen zelf maatregelen tegen torenhoge energiefactuur: “De klanten kopen minder dus we moéten wel actie ondernemen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse handelaars nemen zelf maatrege­len tegen torenhoge energiefac­tuur: “De klanten kopen minder dus we moéten wel actie ondernemen”

  Steeds meer steden, organisaties, horeca-uitbaters én handelaars nemen zelf maatregelen tegen de hoge energieprijzen. Nu de temperatuur begint te zakken en de energiefactuur de hoogte in gaat, voelen de Hasseltse ondernemers steeds meer gevolgen van de energiecrisis. “Wie vroeger twee of drie stuks kocht, gaat nu nog met één stuk naar huis en geeft ook openlijk toe waarom. De energiefactuur betalen, gaat natuurlijk voor", klinkt het.
 1. Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevestiging van onze ambacht en vakmanschap”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevesti­ging van onze ambacht en vakman­schap”

  De Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ bestaat 135 jaar en dat laten de stedelijke musea niet aan zich voorbij gaan. Zo loopt er vanaf zaterdag een driedelige expo over de vijf generaties Fryns in Bibliotheek Hasselt Limburg, Het Stadsmus en het Jenevermuseum. Ook verschijnt er een boek over de jeneverstokers én voorziet kunstenaar Peter de Cupere geurkunst ter ere van de familie, gemaakt van niet minder dan...120 kilogram jeneverbes.