Het Kapermolenpark in Hasselt
Volledig scherm
Het Kapermolenpark in Hasselt © Mine Dalemans

LRH pakt overlast aan met grootse controles

 1. Spannende strijd in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder bij het ingaan van de nacht
  Autosport

  Spannende strijd in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder bij het ingaan van de nacht

  De 43ste editie van 24 uur van Zolder is de nacht aan het induiken en vooraan is de strijd nog steeds spannend, net zoals in de diverse klassen. De race verloopt opvallend rustig zonder ongevallen en na meer dan zes uur wedstrijd, is er zelfs nog geen enkele opgave genoteerd. De leiders in de race zijn de Mc Donald’s Racing Norma M20FC van de jonge talenten Ugo De Wilde, Adam Eteki en Karlo Van Dosselaer, bijgestaan door de routiniers Koen De Wit en François Bouillon.
 1. Infoavond rond dierenwelzijn in Schouwburg
  Genk

  Infoavond rond dierenwel­zijn in Schouwburg

  In de Schouwburg van Genk wordt op maandag 4 oktober een infoavond gehouden rond Dierenwelzijn. Die zal beginnen om 20 uur. De avond vindt plaats in samenwerking met Stad Genk, het dierenasiel van Genk, Kattitude, Beestig Genk en een aantal artsen. Ook diereninspecteur Serge Jaeken van de politiezone CARMA is betrokken bij de avond. “Met deze avond willen we de mensen duidelijk maken hoe ze met een dier moeten omgaan en wat ze moeten doen in bepaalde situaties”, vertelt initiatiefneemster Maria Ricciardelli. De infoavond is volledig gratis, je moet wel verplicht reserveren via ricciardelli@telenet.be.
 2. Vaccinatiecentrum Herkenrode sluit met bedankfeest voor vrijwilligers: “Dankzij hen pikken we het leven weer op”
  Hasselt

  Vaccinatie­cen­trum Herkenrode sluit met bedank­feest voor vrijwilli­gers: “Dankzij hen pikken we het leven weer op”

  Deze zaterdag worden de laatste prikken gezet in het vaccinatiecentrum van Hasselt. Negen maanden lang konden de inwoners van Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken rekenen op de inzet van de vele vrijwilligers. “Voordat zij vanaf 30 september verhuizen naar een kleinere locatie op Park H, verdiende die enorme inzet afgelopen vrijdag dus wel een feestje", aldus de burgemeesters van de betrokken gemeenten.