De passagierstrein kwam tot stilstand in Hasselt.
Volledig scherm
De passagierstrein kwam tot stilstand in Hasselt. © Mine Dalemans

Losgeslagen goederenwagons botsen tegen reizigerstrein: 150 mensen geëvacueerd

HasseltIn Hasselt is een passagierstrein met aan boord zo’n 150 mensen gebotst met vier goederenwagons. Die laatste zijn op een nog onbekende manier losgekomen en op een spoor in dienst verzeild geraakt. Gelukkig kon de treinbestuurder tijdig in de remmen gaan, waardoor het al bij al een ‘zachte’ botsing werd. Gewonden vielen er niet, maar de evacuatie nam wel wat tijd in beslag.

 1. Hasselaren helpen zorgverleners aan parkeerplaats via ‘zorgparkings’
  Hasselt

  Hasselaren helpen zorgverle­ners aan parkeer­plaats via ‘zorgpar­kings’

  Door het vele telewerken vinden zorgverstrekkers moeilijk parkeerplaats tijdens de huisbezoeken in Hasselt. Het stadsbestuur komt daarom met een oplossing: Hasselaren aansporen om parkeerplaats voor hun garagepoort of oprit als ‘zorgparking’ aan te bieden aan zorgverleners. Dat zal binnenkort mogelijk zijn met een speciale sticker waarmee inwoners de vrije tijdstippen voor parkeren kunnen aanduiden.
 2. Red Flame Davina Philtjens: “We zijn klaar om nederlaag in Zwitserland recht te zetten, zo kunnen we als groepswinnaar naar EK”

  Red Flame Davina Philtjens: “We zijn klaar om nederlaag in Zwitser­land recht te zetten, zo kunnen we als groepswin­naar naar EK”

  Dinsdagavond duelleren de Red Flames in Leuven met Zwitserland voor het fel begeerde EK-ticket. De Zwitserse vrouwen tellen in de rangschikking één punt meer dan de Belgen. Enkel een overwinning is voor de Red Flames goed voor een rechtstreekse plaatsing voor het EK in Engeland. Met Davinia Vanmechelen, Julie Biesmans, Justien Odeurs en Davina Philtjens telt Limburg vier mogelijke basisspeelsters bij de Red Flames.
 3. UNIZO Limburg pleit voor winkelen op afspraak vanaf 1 december
  Limburg

  UNIZO Limburg pleit voor winkelen op afspraak vanaf 1 december

  Komende vrijdag buigt het Overlegcomité zich over de feestdagen en de heropening van de winkels. UNIZO Limburg stuurt over dat laatste alvast een sterk signaal uit. Volgens de vereniging ziet de helft van de Limburgse ondernemers de bodem van hun kas, en daar moet iets aan gebeuren. “Laat winkelen op afspraak vanaf 1 december toe, zorg dat alle handelaars op de steunmaatregelen kunnen blijven rekenen en maak werk van de vergeten sectoren”, klinkt het naar de regering toe.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"