Het literatuurfestival 'Zin in Zomer' is eind augustus ook in Hasselt weer van de partij. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
Het literatuurfestival 'Zin in Zomer' is eind augustus ook in Hasselt weer van de partij. (Archiefbeeld) © Boumediene Belbachir

Literatuurfestival ‘Zin in Zomer’ keert eind augustus terug naar Hasselt met feestelijk programma

HasseltOp zaterdag 27 augustus is het weer feest voor de Hasselaar, want dan keert het literatuurfestival ‘Zin in Zomer’ terug naar de stad. Vooral in het CCHA zal er die dag heel wat bijzondere illustraties te bewonderen zijn, zowel voor volwassenen als voor families en kinderen.

 1. Ruben Janssen en Eendracht Termien nemen een prima competitiestart: “Niet gaan zweven en met beide voeten op de grond blijven”
  voetbal derde nationale B

  Ruben Janssen en Eendracht Termien nemen een prima competitie­start: “Niet gaan zweven en met beide voeten op de grond blijven”

  Eendracht Termien heeft zijn start niet gemist. De Genkse ploeg pakt 7 op 9 en prijkt na drie speeldagen samen met titelkandidaten Geel en Houtvenne op een gedeelde eerste plaats. Of we Termien ook aan het lijstje titelkandidaten mogen toevoegen? “Een promotie naar tweede afdeling leeft binnen de club, maar in eerste instantie mikken we op een eindrondeticket”, probeert centraal verdediger Ruben Janssen de druk af te houden.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt
  Hasselt

  IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt

  De eerste resultaten van het project ‘Circulair Werk(t)’ zijn zichtbaar in Hasselt. Zo zijn bij een aantal handelaars de etalages ingericht met tweedehandsmateriaal. “Dankzij de goede samenwerking tussen Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen kregen zij een ‘gloednieuwe’ inrichting van hun etalage, allemaal met herbruikt materiaal. Een verbluffend resultaat”, aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA).