Voka – KvK Limburg komt met een creatief alternatief voor de Nieuwjaarsinvitito waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om aan elkaar te tonen dat ze samen blijven doorgaan.
Volledig scherm
Voka – KvK Limburg komt met een creatief alternatief voor de Nieuwjaarsinvitito waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om aan elkaar te tonen dat ze samen blijven doorgaan. © Voka – KvK Limburg

Limburgse ondernemers maken samen muziek om coronablues te bestrijden

LimburgOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn ‘Nieuwjaarsinvitito’. De coronacrisis gooit echter roet in het eten van het evenement, en daarom zocht Voka naar een alternatief. Dat is uiteindelijk de opname van een bluesnummer geworden, waarin Limburgse ondernemers de hoofdrol spelen.

 1. UHasselt plaatst stalen kunstwerk aan X-LAB als gloednieuwe eyecatcher (én brainstormruimte)
  Hasselt/Diepenbeek

  UHasselt plaatst stalen kunstwerk aan X-LAB als gloednieu­we eyecatcher (én brainstorm­ruim­te)

  UHasselt heeft er op campus Diepenbeek aan het X-LAB sinds vandaag een echte ‘eyecatcher’ bij. Daar kwam in de vroege ochtend een hoofd uit cortenstaal aan van maar liefst 2.700 kilogram, en zeker 5 meter hoog, 5 meter lang, en 3 meter breed. Het hoofd is het werk van kunstenaar en Wellenaar Frits Jeuris en zal in oktober 2021 tevens als nieuwe brainstormruimte dienen voor professoren, studenten, en mensen uit het werkveld.
 2. Limburg United met man van de match Maxime Depuydt nipt in overtime voorbij Leuven Bears
  Basketbal EML

  Limburg United met man van de match Maxime Depuydt nipt in overtime voorbij Leuven Bears

  Net zoals vorige week in de thuiswedstrijd leek Limburg United vlot afstand te kunnen nemen van Leuven Bears. De boys van coach Sacha Massot schoten sterk uit de startblokken en konden snel een tienpuntenkloof slaan. Het werd een wedstrijd met veel slordigheden en balverliezen aan beide zijden. Voor de rust hield Luka Kotrulja (topschutter met 22 punten) de Bears in het spoor. Na de break kon Leuven met een ijzersterke Joshua Heath en Jonas Delalieux een verlenging afdwingen. Daarin scoorde Silas Melson in de slotseconde de beslissende korf (73-75).
 3. David Sannen (Bilzen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”
  voetbal eerste provinciale

  David Sannen (Bil­zen-Waltwilder): “Ik vang geluiden op dat de meeste clubs een heropstart van de competitie niet meer zien zitten”

  De voetbalbond heeft de beslissing over de heropstart van het amateurvoetbal uitgesteld. Men wacht het overlegmoment van de overheid op 22 januari af om daarna de knoop definitief de knoop door te hakken. Als het overlegcomité geen versoepelingen creëert, is een stopzetting van de competities in het amateurvoetbal onafwendbaar. “Ploegen die bovenin de rangschikking prijken, willen voortspelen. De meeste andere teams zien een heropstart niet meer zitten”, zegt trainer David Sannen van Bilzen-Waltwilder.
 1. Jongsocialisten Hasselt steunen studenten en Autisme Leeft vzw met ‘examenoverlevingskit’
  Hasselt

  Jongsocia­lis­ten Hasselt steunen studenten en Autisme Leeft vzw met ‘examen­over­le­vings­kit’

  Al sinds het begin van de coronacrisis zijn het geen makkelijke tijden voor (onder meer) de blokkende studenten, en dus wil Jongsocialisten Hasselt hen een hart onder de riem steken. “Met de verkoop van een ‘examenoverlevingskit’ bieden wij hen alles wat ze nodig hebben om de examens goed te doorstaan”, aldus voorzitter Waïl Kadi. De volledige winst schenkt de politieke groep dan weer aan Autisme Leeft vzw.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi