Een honderdtal betogers verzamelden aan het Capucienenplein.
Volledig scherm
Een honderdtal betogers verzamelden aan het Capucienenplein. © Emelie Wojcik

Limburgse klimaatgrootouders betogen in Hasseltse binnenstad

Een honderdtal klimaatbetogers verzamelden vrijdagmiddag op het Capucienenplein in Hasselt. Grootouders voor het Klimaat organiseerden de mars in het teken van de Global Strike For Future. Met de betoging willen de klimaatgrootouders ook de Limburgse politici een geweten schoppen. 

0 reacties

 1. Lennart van De Mol neemt het op tegen eigen fans: “Ideale activiteit voor een vrijgezellenfeest”
  Hassel/Tremelo

  Lennart van De Mol neemt het op tegen eigen fans: “Ideale activiteit voor een vrijgezel­len­feest”

  Lennart Driesen, bekend van het TV-programma De Mol waarin hij achteraf zelf de mol bleek te zijn, nam het dit weekend in Hasselt op tegen enkele fans. In een virtuele wereld speelden Lennart, maar ook medekandidaten Samina Carremans en Katrien Cuppens, een Mol-spel tegen twee zussen. “Heel leuk om te doen, en zéker als privévrijgezellenfeest”, zeggen Gaëll en Maïté Michiels uit Tremelo.
 2. Met de VR-bril op de neus een aspiratiesonde plaatsen: “Veilige manier die zelfvertrouwen van studenten en verpleegkundigen opkrikt”
  PREMIUM
  Genk

  Met de VR-bril op de neus een aspiraties­on­de plaatsen: “Veilige manier die zelfver­trou­wen van studenten en verpleeg­kun­di­gen opkrikt”

  De Limburgse Zorgacademie stuurt haar verpleegkundigen en studenten voortaan naar een virtuele ziekenhuiskamer. Aan de hand van een virtual reality-toepassing leren ze namelijk hoe het aspireren van patiënten met een tracheotomie precies in zijn werk gaat. Bedoeling is om hen zo op een veilige manier voor te bereiden op het echte werk.