Een honderdtal betogers verzamelden aan het Capucienenplein.
Volledig scherm
Een honderdtal betogers verzamelden aan het Capucienenplein. © Emelie Wojcik

Limburgse klimaatgrootouders betogen in Hasseltse binnenstad

Een honderdtal klimaatbetogers verzamelden vrijdagmiddag op het Capucienenplein in Hasselt. Grootouders voor het Klimaat organiseerden de mars in het teken van de Global Strike For Future. Met de betoging willen de klimaatgrootouders ook de Limburgse politici een geweten schoppen. 

0 reacties

 1. Stad Hasselt start naschoolse opvang voor kinderen met autismespectrumstoornis: “Want inclusieve alternatieven werken in de praktijk niet voor iedereen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stad Hasselt start naschoolse opvang voor kinderen met autismes­pec­trum­stoor­nis: “Want inclusieve alternatie­ven werken in de praktijk niet voor iedereen”

  Vanaf 1 september kunnen Hasseltse kinderen met autismespectrumstoornis na school in een specifieke kinderopvang terecht die volledig aangepast is aan hun noden. “Broodnodig”, klinkt het bij Autisme leeft dat de stad ondersteunt in het project. “Nog te veel ouders van kinderen met autismespectrumstoornis worden verplicht om deeltijds te werken omdat er geen geschikte opvang is voor hun kind.”
 2. Jongeman die met bromfiets tegen politiewagen botst krijgt 15 maanden cel
  Hasselt

  Jongeman die met bromfiets tegen politiewa­gen botst krijgt 15 maanden cel

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 27-jarige man uit Zuid-Limburg veroordeeld tot 15 maanden celstraf en een boete van 1.200 euro voor gewapende weerspannigheid tegen vijf politiemensen en opzettelijke slagen aan twee politie-inspecteurs. De man was met zijn bromfiets tegen een dienstvoertuig gereden, nadat hij eerst tijdens een achtervolging zijn helm naar het voertuig had gesmeten. Bij zijn arrestatie nadien was de man weerspannig.
 1. STVV neemt hittemaatregelen voor supporters: “Voor Tribune Noord staan de liters zonnecrème klaar”
  Sint-Truiden

  STVV neemt hittemaat­re­ge­len voor supporters: “Voor Tribune Noord staan de liters zonnecrème klaar”

  De zomerse temperaturen en bijhorende hittegolf houden iedereen bezig. De Dodentocht wordt ingekort, festivals voorzien extra zonnecrème, water en parasols, de terrasjes en ijssalons doen gouden zaken en ook voetbalploeg STVV houdt rekening met de hittegolf. Zondagmiddag speelt STVV tegen Anderlecht in Sint-Truiden en om de supporters te beschermen tegen de zon en de hitte, neemt de thuisclub enkele maatregelen.
 2. Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen: “Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn”
  Play
  Hasselt/Genk/Halen

  Bewustelo­ze bestuurder rijdt met cruisecon­trol en Lane Assist 25 kilometer over E314: “Bewijst dat rijhulpmid­de­len géén overbodige luxe zijn”

  Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’ kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te gaan rijden.