De Corda campus Hasselt, waar ondernemerschap realiteit wordt.
Volledig scherm
De Corda campus Hasselt, waar ondernemerschap realiteit wordt. © Mine Dalemans

Limburgse economie houdt beter stand in coronatijden dan Vlaams gemiddelde

HasseltPOM Limburg voerde een analyse uit van de impact van de eerste drie coronagolven op de Limburgse economie en arbeidsmarkt. Daaruit valt op dat Limburg het beter doet dan Vlaanderen. 

 1. Wouter Beke bezoekt testcentrum Hasselt: “Nieuwe teststrategie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”
  Hasselt

  Wouter Beke bezoekt testcen­trum Hasselt: “Nieuwe teststrate­gie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”

  Sinds 10 januari gelden nieuwe quarantaine- en testregels en dus kwam Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijdag een kijkje nemen in het testcentrum aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Door de nieuwe strategie is het hier weer een pak rustiger en kunnen we het goed aan", klinkt het. “Momenteel betekent dat dat we zo'n 500 testen per dag afnemen waarvan ongeveer de helft positief is.”
 1. Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionverbod na wangedrag in Hasselt
  Hasselt / Aalst

  Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionver­bod na wangedrag in Hasselt

  Wanneer het over supportersgeweld in het voetbal gaat, denkt u wellicht meteen aan de fans van Standard die tennisballen op het veld van Mechelen gooiden, of de Beerschot-fan die in de Antwerpse derby een vuurpijl in het uitvak gooide, maar ook in de lagere regionen van het voetbal is er wel degelijk supportersgeweld. En de daders worden er wel degelijk gestraft. Zo werd een 29-jarige man uit Aalst dinsdag door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een stadionverbod van vijf jaar.