VKW Limburg en UNIZO Limburg voerden bij 400 Limburgse bedrijven een onderzoek uit dat kadert in een ruimer internationaal onderzoek van Maastricht University en Trinity College in Dublin rond duurzaamheid in bedrijven.
Volledig scherm
VKW Limburg en UNIZO Limburg voerden bij 400 Limburgse bedrijven een onderzoek uit dat kadert in een ruimer internationaal onderzoek van Maastricht University en Trinity College in Dublin rond duurzaamheid in bedrijven. © VKW & Unizo

Limburgse bedrijven geloven in duurzaamheid

 1. Anderlecht straft foutjes van KRC Genk Ladies genadeloos af en wint met 2-4: “En toch zat er voor ons een gelijkspel in”
  Vrouwenvoetbal super league

  Anderlecht straft foutjes van KRC Genk Ladies genadeloos af en wint met 2-4: “En toch zat er voor ons een gelijkspel in”

  KRC Genk Ladies is er niet in geslaagd om Anderlecht een eerste nederlaag toe te dienen. De Genkies speelden nochtans een goede partij, maar een meer ervaren Anderlecht profiteerde van foutjes in de thuisdefensie om bijzonder efficiënt toe te slaan. In de slotfase probeerde Genk nog langszij te raken. Thornton deed evenwel de deur dicht.
 2. Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”

  Na 40 jaar in andere handen is de Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ opnieuw in handen van vierde generatie Michel Fryns (63) en dochter en vijfde generatie Céleste (26). Samen vieren zij dit jaar het 135-jarig bestaan van hun stokerij, en ook de stedelijke musea springen op de feestkar met een driedelige expo over de stokersfamilie. Een unieke jenever in ‘limited edition’ is nog op komst, net zoals een internationalisering op termijn. “Veel mensen begrijpen niet dat ik hier nog op mijn 63ste aan begin”, lacht Michel. “Gelukkig geeft het enthousiasme van mijn dochter mij de energie om Fryns samen met haar terug op de rails én verder te krijgen.”
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Limburgse ondernemers Philippe en Dorien lanceren eigen lijn thermokleding: “Verkoop sinds midden september ruim verdrievoudigd”
  SINT-TRUIDEN

  Limburgse onderne­mers Philippe en Dorien lanceren eigen lijn thermokle­ding: “Verkoop sinds midden september ruim verdrievou­digd”

  Met hun label Merinoo positioneren Philippe Haesendonckx en Dorien Janssens zich in het kwaliteitssegment van thermische kledij. De Limburgse ondernemers bieden hun label – een primeur op de Belgische modemarkt – samen met 8 andere hoogwaardige merken aan via hun eigen webshop: Thermowear.be. Die keuze blijkt twee jaar na de lancering een visionaire beslissing: de verkoop piekt week na week.