Zomer in Limburg.
Volledig scherm
Zomer in Limburg. © Mine Dalemans

Limburgs toerisme blikt vooruit op mooie zomer: “Hopelijk evenveel staycations als in 2021”

Limburg2021 was een recordjaar voor het Limburgs toerisme. Door corona kozen veel Belgen voor een vakantie dichtbij huis en menig landgenoot trok daarvoor naar Limburg. Maar ook dit jaar stromen de boekingen aardig binnen. “Onze gasten hebben Limburg als volwaardige vakantiebestemming herontdekt", zegt Igor Philtjens daarover, voorzitter van Visit Limburg.

 1. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

  Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.
 1. Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Limburg

  Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wat is een betere plaats daarvoor dan een lokale zomerbar? Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: op deze 7 plaatsen in Limburg geniet je van een fris drankje tijdens deze hitte.
 2. Gewelddadige dief uit Maasmechelen veroordeeld tot 14 maanden celstraf
  Hasselt

  Gewelddadi­ge dief uit Maasmeche­len veroor­deeld tot 14 maanden celstraf

  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 35-jarige man uit Maasmechelen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 14 maanden en een boete van 8.000 euro voor een diefstal met geweld en inbreuken op de drugswet. Hij had een gereedschapskoffer gestolen, maar werd daarbij op heterdaad betrapt. Toen de eigenaar hem wilde tegenhouden, stelde de Maasmechelaar zich agressief op en ontstond er een schermutseling.