In de Demerstraat in Hasselt kunnen fans van Pokémon en meer voortaan hun gading vinden bij de nieuwe cardgameshop.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Demerstraat in Hasselt kunnen fans van Pokémon en meer voortaan hun gading vinden bij de nieuwe cardgameshop. © Bart Borgerhoff

Limburgs koppel Dorien (28) en Jordy (30) openen cardgameshop in Hasselt: “Meteen 50 klanten die voor Pokémon in de rij stonden”

HasseltGoed nieuws voor Hasseltse fans van Pokémon en alles daarrond, want vanaf dit weekend heeft de Demerstraat een splinternieuwe cardgameshop. Het Limburgse koppel Jordy Daniëls (30) en Dorien Cuypers (28) zorgen daar voor de uitbating én jarenlange expertise. “Ik herinner me nog goed hoe ik zelf als kleine jongen Pokémonkaarten op de speelplaats ruilde”, lacht Jordy. “Dit is voor ons een droom die uitkomt.”

 1. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

  Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.
 1. Limburgse bedrijven geloven in duurzaamheid
  Limburg

  Limburgse bedrijven geloven in duurzaam­heid

  Ondanks pandemieën, schaarste- en prijscrisissen en een dreigende recessie blijft duurzaamheid een thema dat niet meer weg te denken is voor al wie vandaag een bedrijf aanstuurt. Reeds 3 op 10 van alle Limburgse bedrijven zetten concrete duurzaamheidsdoelstellingen met een timing voorop. En hoewel de omvang van bedrijven zeker mee bepalend is in de mate dat duurzaamheid een uitdaging vormt, staat het thema ook bij kmo’s steeds meer op de agenda. Twee op drie Limburgse ondernemers zijn er (sterk) van overtuigd dat duurzaamheidsinspanningen op lange termijn zullen lonen. Dat blijkt uit een onderzoek dat VKW Limburg en UNIZO Limburg uitvoerden bij 400 Limburgse bedrijven en dat kadert in een ruimer internationaal onderzoek van Maastricht University en Trinity College in Dublin.