Dit koppeltje zoekt wat verfrissing in 't Koet in Stokrooie
Volledig scherm
Dit koppeltje zoekt wat verfrissing in 't Koet in Stokrooie © Karolien Coenen

Limburgers zoeken verkoeling in verboden vijver ‘t Koet: “Ja, we weten dat het niet mag”

Het Koet, de vijver in natuurgebied de Groene Delle in Stokrooie, is elke zomer wel een gewilde plek voor jongeren die er verkoeling in het water zoeken. “Maar het is er een gevaarlijke plek”, waarschuwt woordvoerder Dorien Baens van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. Die waarschuwing schrikt echter niet iedereen af.

 1. Maarten Bostyn (Limburg United) nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League: “We zijn allemaal blij dat de BNXT League dit jaar eindelijk kan starten”
  basketbal euromillions league

  Maarten Bostyn (Limburg United) nieuwe voorzitter van de Pro Basketball League: “We zijn allemaal blij dat de BNXT League dit jaar eindelijk kan starten”

  Woensdag op de algemene vergadering van de profliga werd ondervoorzitter Maarten Bostyn (40) verkozen als opvolger van Arthur Goethals. De dynamische voorzitter van Limburg United is de grote bezieler van de BNXT League. Het basketbal bewandelde de laatste jaren reeds de weg van professionalisme en Maarten Bostyn wil zijn geliefkoosde sport nog meer op de kaart zetten.
 2. Gezelschapsspel vormt ode aan Limburgse dorpskermissen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”
  Limburg

  Gezel­schaps­spel vormt ode aan Limburgse dorpsker­mis­sen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”

  ‘Smoutebollen en kermiskoers. Van Zussen tot As’: zo heet het nieuwe bordspel dat verschillende Limburgse partners officieel lanceren. Het spel zou je weleens een ode kunnen noemen aan de Limburgse dorpskermissen. Het doet namelijk tal van tradities en verhalen uit de doeken. “We willen kinderen bewust maken waarom het zo belangrijk is om die te bewaren voor de toekomst”, klinkt het.
 3. Met de VR-bril op de neus een aspiratiesonde plaatsen: “Veilige manier die zelfvertrouwen van studenten en verpleegkundigen opkrikt”
  PREMIUM
  Genk

  Met de VR-bril op de neus een aspiraties­on­de plaatsen: “Veilige manier die zelfver­trou­wen van studenten en verpleeg­kun­di­gen opkrikt”

  De Limburgse Zorgacademie stuurt haar verpleegkundigen en studenten voortaan naar een virtuele ziekenhuiskamer. Aan de hand van een virtual reality-toepassing leren ze namelijk hoe het aspireren van patiënten met een tracheotomie precies in zijn werk gaat. Bedoeling is om hen zo op een veilige manier voor te bereiden op het echte werk.