Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”

LimburgHulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.

 1. Dertiger deelt klappen uit aan gevangenismedewerker: bijkomende celstraf
  Hasselt

  Dertiger deelt klappen uit aan gevangenis­me­de­wer­ker: bijkomende cel­straf

  Een 31-jarige man uit Mechelen, die momenteel in de gevangenis van Oudenaarde verblijft, is door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een bijkomende celstraf van dertig maanden. Op 6 november 2018 deelde de man klappen uit aan een penitentiair beambte in de gevangenis van Hasselt. Op camerabeelden was te zien hoe het slachtoffer vervolgens met zijn hand op de mond wegliep. Hij was een tijdje arbeidsongeschikt en krijgt een schadevergoeding van 1.090 euro.
 2. Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstichting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzekering op te lichten”
  PREMIUM
  Bree/Leopoldsburg

  Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstich­ting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzeke­ring op te lichten”

  Een 49-jarige vrouw uit Heppen en haar ex riskeren twee en drie jaar cel omdat ze op 18 augustus 2017 de Mercedes van een kennis in brand staken, die in een Breese garage gestald stond. De man kon naar verluidt de herstelling aan zijn voertuig niet betalen en wilde zo 26.000 euro van de verzekering incasseren. De brand richtte een ravage aan: zes voertuigen brandden volledig uit, zeven andere werden zwaar beschadigd. “Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om zoiets te doen”, verdedigde de vrouw zichzelf voor de strafrechter.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica