Kleine en middelgrote windturbines bieden een oplossing om die factuur te doen dalen én om op een schone en duurzame manier energie te produceren.
Volledig scherm
Kleine en middelgrote windturbines bieden een oplossing om die factuur te doen dalen én om op een schone en duurzame manier energie te produceren. © RV

Limburg valt uit de boot bij Vlaamse toekenning nieuwe windturbineprojecten

De eerste oproep ‘kleine en middelgrote windmolens’ heeft 14 nieuwe windturbineprojecten opgeleverd. De ‘call’ liep van 3 december tot 24 januari en werkte met een vergelijkende biedprocedure. De Limburgse projecten die het niet haalden, waren ofwel te duur of voldeden niet aan de voorwaarden. Nochtans leverden Gingelom en Nieuwerkerken de eerste vergunningen reeds af.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Hasselt op dinsdag 13 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Hasselt op dinsdag 13 oktober

    In Hasselt zijn er op één dag 18 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 9. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 126 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hasselt op 160 te liggen. Omdat Hasselt meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Weer DTM in Zolder, Belcar in het voorprogramma

    Weer DTM in Zolder, Belcar in het voorpro­gram­ma

    Wie afgaat op afgelopen weekend, kan maar één favoriet naar voor schuiven voor het tweede DTM-weekend in Zolder: René Rast. De Duitser lijkt wel in de vorm van zijn leven. Sinds de beide DTM-meetings op de Nürburgring is de tweevoudige kampioen van Audi Sport Team Rosberg nooit meer van het podium af geweest: eerst scoorde hij drie tweede plaatsen, gevolgd door een derde plaats en vorig weekend waren er dan de twee zeges in op Limburgse bodem.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement