Kleine en middelgrote windturbines bieden een oplossing om die factuur te doen dalen én om op een schone en duurzame manier energie te produceren.
Volledig scherm
Kleine en middelgrote windturbines bieden een oplossing om die factuur te doen dalen én om op een schone en duurzame manier energie te produceren. © RV

Limburg valt uit de boot bij Vlaamse toekenning nieuwe windturbineprojecten

De eerste oproep ‘kleine en middelgrote windmolens’ heeft 14 nieuwe windturbineprojecten opgeleverd. De ‘call’ liep van 3 december tot 24 januari en werkte met een vergelijkende biedprocedure. De Limburgse projecten die het niet haalden, waren ofwel te duur of voldeden niet aan de voorwaarden. Nochtans leverden Gingelom en Nieuwerkerken de eerste vergunningen reeds af.

0 reacties

  1. Bert Longin schrijft geschiedenis in Zolder met een zevende overwinning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”
    autosport

    Bert Longin schrijft geschiede­nis in Zolder met een zevende overwin­ning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”

    De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder was de eerste van het nieuwe reglement met GT- en toerwagens. Een editie ook die resulteerde in de vierde zege voor Audi, de negende voor het team PK Carsport. En vooral de editie waarin Bert Longin alleen recordhouder is geworden op vlak van aantal zeges, want met zeven trofeeën doet de Leuvenaar nu een zege beter dan Anthony Kumpen en Marc Goossens.