Kleine en middelgrote windturbines bieden een oplossing om die factuur te doen dalen én om op een schone en duurzame manier energie te produceren.
Volledig scherm
Kleine en middelgrote windturbines bieden een oplossing om die factuur te doen dalen én om op een schone en duurzame manier energie te produceren. © RV

Limburg valt uit de boot bij Vlaamse toekenning nieuwe windturbineprojecten

De eerste oproep ‘kleine en middelgrote windmolens’ heeft 14 nieuwe windturbineprojecten opgeleverd. De ‘call’ liep van 3 december tot 24 januari en werkte met een vergelijkende biedprocedure. De Limburgse projecten die het niet haalden, waren ofwel te duur of voldeden niet aan de voorwaarden. Nochtans leverden Gingelom en Nieuwerkerken de eerste vergunningen reeds af.

0 reacties

 1. “Regel naast de barbecue en dj óók een weerplan voor uw straatfeest deze zomer”: Weerman Ruben Weytjens over het leren omgaan met noodweer
  PREMIUM
  Limburg

  “Regel naast de barbecue en dj óók een weerplan voor uw straat­feest deze zomer”: Weerman Ruben Weytjens over het leren omgaan met noodweer

  Mei en juni leverden stortbuien en wateroverlast op in Limburg. En in Gingelom zijn de sporen van de modderstromen nog zichtbaar. Dit weekend steeg het kwik zelfs naar tropische temperaturen rond de 35 graden, om vervolgens weer een duik te nemen. Volgens weerman Ruben Weytjens moeten we ons vooral aanpassen aan die nieuwe extremen. “Annuleer niet meteen je straatfeest als er kans op onweer wordt voorspeld”, zegt hij. Het nut van een ‘weerplan’ wordt belangrijker dan ooit.
 2. Zita (15) uit The Voice Kids schittert op Genk on Stage: “Zelfs Antwerpse fans zakten af naar Limburg voor haar eerste optreden”
  PREMIUM
  Genk

  Zita (15) uit The Voice Kids schittert op Genk on Stage: “Zelfs Antwerpse fans zakten af naar Limburg voor haar eerste optreden”

  117 bands en artiesten van alle maten, kleuren, genres en leeftijden geven dit weekend het beste van zichzelf op Genk on Stage. Maar de jongste die er op het podium mag klimmen, is de 15-jarige Zita Paulussen. Onder haar artiestennaam ZITA roerde ze vanmiddag haar publiek tot tranen toe om enkele minuten later het feest van haar leven te bouwen. “Dit was de eerste keer dat ik live voor zoveel mensen optrad", geeft de Genkse toe. “Maar het smaakt absoluut naar meer.”
 1. Opnieuw aanrijding tussen personenwagen en fietser
  Hasselt

  Opnieuw aanrijding tussen personenwa­gen en fietser

  De afgelopen dagen waren er verschillende verkeersongevallen waarbij een wagen en een fietser betrokken waren. Woensdag overleed een fietser nog aan de gevolgen van de klap een dag eerder. Helaas komt er voorlopig geen einde aan dergelijke incidenten. Woensdagmiddag om 13.20 uur was er een nieuwe aanrijding aan de Elfde-Liniestraat in Hasselt tussen een personenwagen en een fietsster. Een 38-jarige vrouw uit Hasselt kwam ten val met haar fiets en raakte hierbij gekwetst.