Asbest kan leiden tot longvlieskanker.
Volledig scherm
Asbest kan leiden tot longvlieskanker. © Lukas

Limburg.net haalt asbest thuis op. Bouwunie reageert boos: “Dit is vragen om problemen”

Bouwunie Limburg Dakwerkers is niet te spreken over de asbestophaling die Limburg.net zal organiseren. De overheid biedt particulieren de kans hun oude asbestdaken af te breken. “Maar je moet dat door een vakman laten doen", vindt Christophe Dilissen van de Bouwunie.

1 reactie

 • Elly Michielsen

  2 jaar geleden
  Helemaal mee eens , voor elke specifieke job is een vakman nodig . Ook bij asbestwerken zijn er meer risico's voor ongeschoolde mensen en hun omgeving door onvoldoende kennis en handelingen. Denk na voor je begint zou ik zeggen !
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Sporting Hasselts TD Eric Eurlings beleeft drukke dagen als hoofd van het vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen
  voetbal tweede nationale B

  Sporting Hasselts TD Eric Eurlings beleeft drukke dagen als hoofd van het vaccinatie­cen­trum Lana­ken-Maasmeche­len

  Eric Eurlings draait momenteel vele uren op het vaccinatiecentrum in Maasmechelen. Als centrumverantwoordelijke van Lanaken-Maasmechelen is hij sinds februari druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Met succes. Het vaccinatiegemiddelde bij de plus 65-jarigen die hun eerste prik kregen, bedraagt 91 procent en ligt hoger dan het Vlaams gemiddelde. “Dit is een megaproject waar je dag en nacht mee bezig bent”, zegt het diensthoofd vrije tijd van Lanaken en TD van Sporting Hasselt.
 1. Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over

  Patro Eisden is opnieuw in Belgische handen. Omdat de Britse Patro-voorzitter Derrick Devonport de beloofde financiële middelen niet kon leveren, stapte Devonsport uit het bestuur en moest de club in allerijl op zoek naar nieuwe investeerders. Stijn Stijnen, Wouter Corstjens en Rik Vliegen namen (tijdelijk) het roer over en vonden het Nederlands investeringsbedrijf Wyckerveste bereid om de openstaande schulden te betalen. De licentiemanager Nils Van Brantegem gaf daarna een positief advies aan het BAS. Op sportief vlak hoopt de club op een Maaslandse verankering en schroeft de ambitie voorlopig terug.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek